« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PAPA PORUČIO MLADIMA:

Ne bojte se opredijeliti za duhovni poziv

Njegujte u svome srcu veliku želju za bratstvom, pravdom i mirom, poručio je Papa uoči Svjetskog dana mladih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

svećenici

,

mladi

,

duhovni poziv

,

časne sestre

Papa Benedikt XVI. poziva mlade da se ne "boje" opredijeliti se za "duhovni život, u samostanu ili u misijama", u poruci koju je Sveta Stolica objavila uoči Svjetskog dana mladih 28. ožujka.

"Ne bojte se, dragi mladi, ako vas Gospodin zove na duhovni život, u samostanu, misijama ili u posebno posvećen život: on daje iskrenu radost onome tko mu hrabro odgovori", rekao je Papa.

Papa je usto pozvao "one koji osjećaju poziv za brak, da ga prigrle s vjerom, nastojeći postaviti čvrste temelje za život u velikoj i vjernoj ljubavi".

Benedikt XVI. je također pozvao mlade da se "ne obeshrabre unatoč poteškoćama" i da ne "odustanu od svojih snova", čak i ako "mogu steći dojam da su nemoćni pred krizom".

"Njegujte u svome srcu veliku želju za bratstvom, pravdom i mirom", potiče ih Papa, koji je među "današnjim izazovima" spomenuo "poštovanje ekologije, pravednu raspodjelu dobara i nadzor nad financijskim sustavima, solidarnost sa siromašnim zemljama, borbu protiv gladi u svijetu i promicanje dostojanstva ljudskog rada". (hina/metro-portal)

15.03.2010. 17:00:24
Novi komentar
nužno
nužno