« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Zavrzlama na HRT-u

Navodno odbjegli računovođa vratio se s bolovanja

Iako se pretpostavljalo da je Artur Kosanović uzeo lovu i zbrisao preko granice, on se ipak pojavio na poslu

(Wikipedia)
Više o

HRT

,

novac

,

Artur Kosanović

Prije 14 dana na Odjel za gospodarski kriminalitet Kriminalsitičke policije s HRT-a poslana dokumentacija zbog sumnje na krađu i da je rad nadležnih državnih službi s tim u vezi u tijeku'. Glasnogovornik zbog tijeka istrage koja se još uvijek provodi nije želio otkrivati imena upletenih u ovaj slučaj.

No, mediji neslužbeno doznaju kako je glavni krivac za pronevjeru ovog golemog iznosa Artur Kosanović, koji je u samo posljednja tri mjeseca putem lažnih honorara u informativnom programu uspio pronevjeriti 300 tisuća kuna. Kosanović je navodno nakon što je doznao što bi ga moglo čekati, odjurio s Prisavlja u pravcu Bosne i Hercegovine.

Ipak, Kosanović se jučer pojavio na poslu. ˝Očitovat ću se preko odvjetnika. Bio sam na bolovanju, u stanu gdje obitavam. Imam opsežnu medicinsku dokumentaciju˝, izjavio je Kosanović Novom listu.

Na upit je li istina da je potpisao stotine naloga za isplatu honorara na račune fantomskih prevoditelja iz različitih dijelova Hrvatske, te tako oštetio HRT za milijun i pol kuna, Kosanović odgovara sa: Bože sačuvaj! Tome dodaje kako se sprema tužiti sve redom. Kosanović je još dodao kako ne želi u ovom trenu iznositi ime svoga odvjetnika, niti će se fotografirati za novine.

Ništa sporno u Kosanovićevom povratku na posao ne vidi ni glasnogovornik HRT-a Janos Romer. ˝Podsjećam, kako je jedino što sam bio u prilici potvrditi to da smo Odjelu za gospodarski kriminalitet Kriminalističke policije poslali dokumentaciju zbog sumnje na krađu. Ni u jednom trenutku nisam mogao potvrditi niti jedno ime, baš kao ni jednu fazu postupka˝, izjavio je Romer.

11.11.2009. 12:43:44
Novi komentar
nužno
nužno