« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Navodna isprika za gađanje Busha cipelom

Ured iračkog premijera kaže da se novinar ispričao za napad na Busha

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

bacanje cipele na Busha

,

cipelom gađao Busha

Irački novinar koji je američkog predsjednika Georgea Busha gađao cipelama ispričao se iračkom premijeru Nuriu al-Malikiu što ga je osramotio pred cijelim svijetom, objavio je u četvrtak ured iračkog premijera.

TV reporter Muntazer al-Zaidi postao je slavan nakon što je Busha nazvao "psetom" i gađao ga cipelama na zajedničkoj konferenciji za novinare s Malikiem u nedjelju.

Jasin Majeed, Malikiev savjetnik za medije, izjavio je da je Zaidi premijeru poslao pismo isprike. "Zaidi je napisao da nema opravdanja za njegov gnjusni čin", rekao je Majeed.

Po njegovim riječima, Zaidi je u pismu dodao: "Sjećam se ljeta 2005. godine kada sam vas intervjuirao i kada ste mi rekli "Uđite, ovo je vaš dom". Molim vas za očinski oprost".

Četiri dana nakon incidenta nije se znalo gdje se nalazi Zaidi koji je postao slavan među onima koji Busha optužuju za smrt tisuća Iračana nakon američke invazije na Irak 2003. godine.

Obitelj tvrdi da mu je slomljena ruka te da je pretrpio druge brojne ozljede nakon što su ga iz dvorane silom izvukli irački policajci i američki tajni agenti. Prema tvrdnjama obitelji, nalazi se u bolnici u strogo čuvanoj Zelenoj zoni u Bagdadu. (hina/metro-portal)

18.12.2008. 17:57:11
Novi komentar
nužno
nužno