« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
AFGANISTAN

NATO i SAD napadaju pobunjeničko uporište Mardžah

Podataka o žrtvama još nema, ali s terena stižu izvješća kako se nad gradom vide gusti oblaci dima, a stotine civila bježe iz područja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

NATO

,

Afganistan

,

talibani

,

vojni napad

,

Mardža

Američki vojnici počeli su u utorak pripreme za združeni američko-afganistanski napad na najveće talibansko uporište na jugu Afganistana.

Dužnosnici NATO-a i Afganistana u međuvremenu su pozvali militante koji kontroliraju grad Mardžah, oko kojeg se očekuje ofenziva, da predaju oružje i upozorili civile da se čuvaju.

Oko 400 američkih vojnika iz 5. oklopno-mehanizirane brigade i 200 afganistanskih vojnika s 30 kanadskih instruktora zauzeli su položaje sjeverno od grada.

Zasad nema dojava o žrtvama. Nad tim područjem vide se gusti oblaci dima, a novinari u pratnji američkih postrojbi javljaju o jakoj topničkoj paljbi i detonacijama granata ispaljenih s oklopnih transportera Stryker.

Američki dužnosnici nisu rekli kada će početi napad na grad od 8.000 stanovnika, ali su ga najavili zbog čega su stotine civila izbjegle iz toga područja poznatog po uzgoju opijuma. (hina/metro-portal)

09.02.2010. 19:51:33
Novi komentar
nužno
nužno