« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
NEMA STAJANJA

NATO će tući po Libiji čak i tijekom ramazana

Glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu rekla je da se Savez nada prestanku Gadafijevih napada ne samo tijekom ramazana nego uopće

NATO će tući po Libiji čak i tijkom ramazana
NATO će tući po Libiji čak i tijkom ramazana (YouTube)
Više o

NATO

,

Libija

,

Moamer Gadafi

,

bombardiranje

,

ramazan

NATO je u utorak objavio kako će nastaviti bombardirati Libiju i tijekom muslimanskog svetog mjeseca ramazana ako snage Moamera Gadafija nastave ugrožavati civile, ali i da se zauzima za pragmatično rješenje sukoba što je prije moguće, piše Hina.

"Moramo pričekati i vidjeti hoće li Gadafijeve snage i dalje granatirati i ugrožavati libijski narod", rekao je vojni glasnogovornik NATO-a Mike Bracken, odgovarajući na pitanje hoće li se vojna operacija nastaviti tijekom ramazana, koji ove godine pada u kolovoz.

"Ako će to i dalje činiti i ako ćemo mi smatrati da su životi stanovnika Libije u opasnosti... NATO će nastaviti ispunjavati mandat zaštite njihovih civila koji ima", rekao je Bracken.

Glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu rekla je da se Savez nada prestanku Gadafijevih napada ne samo tijekom ramazana nego uopće i izrazila nadu u postizanje napretka na sastanku kontaktne skupine za Libiju u petak u Istanbulu.

"Od početka tvrdimo da ovaj sukob mora imati političko rješenje i što prije se ono postigne, to bolje", naglasila je.

12.07.2011. 20:05:00
Novi komentar
nužno
nužno