« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
NAJAVE

Nastup kolektiva Acid Arab prebačen u Veliki pogon Tvornice kulture

Zavodljivom mješavinom zapadnjačke elektronske glazbe I istočnjačkih zvukova I vokala pariški Acid Arab osvajaju klubove i festivale

Acid Arab
Acid Arab (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

Acid Arab

 Nastup cjenjenog pariškog kolektiva Acid Arab zbog velikog interesa prebačen je Veliki pogon zagrebačke Tvornice kulture. Jedan od najočekivanijih partyja mjeseca na rasporedu je u petak 29. studenog.

Zavodljivom mješavinom zapadnjačke elektronske glazbe I istočnjačkih zvukova I vokala pariški Acid Arab osvajaju klubove i festivale u više od 260 nastupa na četiri kontinenta otkad su 2016. Objavili sjajan debi "Musique de France". "Jdid" ili "Novo" u prijevodu s arapskog, njihovo je aktualno izdanje, staro svega mjesec dana i predstavlja veliki korak naprijed na njihovom putu kojim produbljuju dijalog sjevernih, južnih i istočnih obala Mediterana. Novi materijal uključuje vokalne suradnje s alžirskim umjetnicima Radiaom Menel, Sofiane Saidi, Amelom Wahbyem i Cheikhom Hadjla i Turčinom Cemom Yildizom. Svoj izvođački obol dao je I klavijaturist Rizan Said, a nekoliko pjesama napravljene su s tunizijsko/belgijskim producentom Ammarom 808 i Led Filles d' llighadad iz Nigera.

Album "Jdid" objavljen je 18. listopada, uz najavni singl "Malek Ya Zahri" na kojem featuring potpisuje Cheikha Hadjla.

U Tvornici kulture podršku Acid Arabu dat će tri izuzetno aktivna aktera ovdašnje klupske scene: Babilonska, Pepi Jogarde i Sladoled.

Babilonska je obožavateljica svega, od čudnovatih jazzera preko hip hop ritmova pa do rifovlja iz najdubljeg grotla pakla. Kad to čini Traktorom najčešće se ore bass trake što zaigranije produkcije, u sferama beatova, cluba, footworka i raznih hibrida, a drag joj je i global bass. Tu glazbu je van kućnog okrilja vrtila prvo s Rollup ekipom, a zatim i na Novoj sceni u Pločniku, CFSN-ovom Nu Years Evilu i Corruptu te kao finalistica Illectricity Nucomers natječaja.

Pepi je DJ, radijski voditelj, promoter, vinar, vlasnik dućana s pločama I resident u zagrebačkom klubu Masters od davne 1999. godine. Dirigira glazbom u Garden Breweryju, kao i na radijskom showu Adriatic Coasting na Yammatu. Vlasnik je I klupskih večeri "Freilauf" i "forty:love" gdje publici predstavlja neke od najprofinjenijih disco i house traka i izvođača.

Sladoled, međimurski glazbokusac, oko pulta se vrzma petnaestak godina od kojih je dvanaestak u akciji. Nakon nekolicine lokalnih projekata, zagrebačku sagu počinje pokretanjem kućne varijante Boiler Rooma nazvane Frendova Soba. Projekt je, kao takav, bio među prvima u Hrvatskoj a održano je i nekoliko inozemnih speciala iz Berlina i Calgarya. Donedavno je bio član zagrebačkog kolektiva fonetika i teama River Festivala, rezident je The Garden Bar&Kitchena a u rodnom Čakovcu vodi Void večeri i član je Piknik kolektiva.

Cijena ulaznice iznosi 80 kn u pretprodaji te 100 kn na dan koncerta.

20.11.2019. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno