« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
BIJELA OKTAVA

Nastavlja se niz vrhunskih pijanista - stiže Eugen Indjić

Kao možda i najbolji odgovor na fenomenalnog Pogorelićevog Chopina, Indjić će svirati Rahmanjinova

Eugen Indjić u Bijeloj oktavi
Eugen Indjić u Bijeloj oktavi (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Sergej Rahmanjinov

,

Eugen Indjić

,

3. klavirski koncert

,

Rossen Gergov

Nakon prepune dvorane i neopisivog doživljaja svjetskog majstora Ive Pogorelića, već na sljedećem koncertu nove sezone u Zagreb stiže još jedno veliko ime svjetskog pijanizma.

A ako uopće postoji odgovor na izazov Pogorelićeva Chopina u kojem smo uživali pred tjedan dana, onda je on sigurno Indjićev Rahmanjinov. I to ne bilo koji!

Za ljubitelje glazbe u Bijeloj oktavi stoga nema odmora, jer očekuje nas večer nabijena emocijama i remekdjelo koje svojim snažnim magnetizmom već puno stoljeće privlači generacije najboljih pijanista.

U Bijelu oktavu stiže 3. klavirski koncert Sergeja Rahmanjinova!

Djelo koje je veliki ruski majstor skladao za vlastite pijanističke nastupe u Sjedinjenim Državama, a uvježbavao ga na prekooceanskom brodu na putu za Novi svijet, smatra se jednim od najtežih i najzahtjevnijih u povijesti klavirske glazbe. Ono je bez ikakve sumnje i jedno od najljepših! A usto, i jedno od najpopularnijih.

Mnogi će ga prepoznati i kao glavnu glazbenu temu filmske uspješnice Shine - a ne sumnjamo da će i slavni pijanist Eugen Indjić doslovno "zasjati" u ovom velikom ostvarenju.

Bit će to Bijela oktava "obojena" strasnim tonovima Rahmanjinovljeve glazbe, ali i one iz majstorskog pera Ludwiga van Beethovena, čiju ćemo Prvu simfoniju slušati pod dirigentskom palicom mladog, no već priznatog bugarskog dirigenta Rossena Gergova.

Bila pak Bijela, Crvena ili Plava - jedno je sigurno: Nova sezona Zagrebačke filharmonije doista donosi "Bezbroj glazbenih doživljaja"! Jer, vrhunski glazbeni doživljaji ne poznaju ni boje, ni granice.

I zato, bez obzira na vrijeme, obaveze ili komfor sobne fotelje, ne propustite večer vrhunske glazbe.

Vrhunski niz pijanista se nastavlja - doživljaji čekaju na Vas!

04.11.2010. 10:24:22
Novi komentar
nužno
nužno