« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
dom na savi

Nastavlja se gradnja novih studentskih paviljona

Zagrebački gradonačelnik jamči da će gradnja završiti iako greškom nije osiguran novac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

studentski domovi

,

studentski dom stjepana radića

,

obnova studentskog doma

,

novi paviljon

,

studentski smještaj

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas gradilišta dvaju paviljona u Studentskom domu "Stjepana Radića", navevši da zbog greške kojom je izostavljena proračunska stavka namijenjena njihovoj gradnji nije upitna izvedba tog projekta.

"Grad nije u proračun uvrstio stavku za ovo što se ovdje gradi, a to će biti učinjeno rebalansom potkraj listopada", rekao je Bandić, dodavši da izvedba projekta neće biti upitna bez obzira na proračunsku grešku.

U projekt, vrijedan 50 milijuna kuna, grad ulaže 50%, a ostatak Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilište u Zagrebu i Studentski centar.

Rektor zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš rekao je da je ministarstvo u svom dijelu dosad pratilo investiciju. Vrlo je važno da se to nastavi jer želimo da studenti već sljedeće akademske godine budu ovdje, rekao je rektor. Dodao je da su dvije nove zgrade poticaj širenju smještaja.

Dva paviljona s 450 novih mjesta povećat će broj mjesta u studentskom domu na 4000 i to je čitav mali grad, rekao je ravnatelj studentskog centra Niko Vidović.

Gradnja manjeg paviljona bit će dovršena potkraj godine, a sto mjesta u njemu namjenjeno je međunarodnim studentima i gostima profesorima, a dovršetak većeg paviljona očekuje se potkraj svibnja iduće godine.

Proširenje smještaja posebno bi trebalo razveseliti studente jer se godinama nije ulagalo u studentske domove pa svake godine bez postelje u domu ostane 4000 studenata.

Obrazovanje nije samo stvar države nego i lokalne zajednice, rekao je državni tajnik u ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Dražen Vikić.

Zagrebački gradonačelnik je, podsjetivši na ostale važne projekte u kojima grad sudjeluje sa sveučilištem, spomenuo glazbenu akademiju i francuski paviljon. Rektor Bjeliš očekuje da će na otvorenje francuskog paviljona, kad bude dovršen iduće godine, doći najviši gosti iz Francuske. (hina/metro-portal)

14.10.2009. 14:11:09
Novi komentar
nužno
nužno