« Znanost
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
MALI ZELENI?

NASA zapošljava 'časnika za obranu planete' od izvanzemaljaca

Ne samo da morate braniti svijet od napasti iz svemira, tu je i plaćica od šest znamenki godišnje, plus beneficije... zanima vas?

Ne zagađujte svemir... i obrnuto :)
Ne zagađujte svemir... i obrnuto :) (Arhiva)
Više o

NASA

,

izvanzemaljci

,

obrana planete

NASA zapošljava 'časnika za obranu planete' od izvanzemaljaca, a za to počasno mjesto nudi i šesteroznamenkastu plaću, i do 187 000 dolara godišnje, s uključenim svim beneficijama.

Časnik će voditi brigu o tome da ljudi u svemiru ne zagađuju planete i njihove mjesece, isto kao i da materije iz svemira ne zagađuju Zemlju

U opisu radnog mjesta piše: "Zaštita planete pokušava se održati izbjegavanjem organske ili biološke materije koja ljudskom i robotskom istraživanju svemira prijeti kontaminacijom." 

"NASA je osmislila politiku za zaštitu planete koja se može primijeniti  na sve misije koje odlaze u svemir, a namjerno bi ili nemamjerno mogle nositi organizme ili organske tvorevine na planete ili tijela drugih sunčevih sustava, te na evemirkse letjelice koje se ponovno trebaju vratiti na Zemlju i njezinu biosferu s uzorcima pronađenim u istraživanju postojanja vanzemaljskih vrsta."

Radno mjesto osmišljeno je s ciljem da se izbjegne opasna kontaminacija i štetne promjene u okolišu koje su rezultat donošenja vanzemaljske materije na Zemljinu površinu, planira ga se još od 2014.godine, kako prenosi Business Insider, a jedno slično radno mjesto već i postoji.

Catharine Conley iz Nase tvrdi da svaka ekspedicija u svemir mora imati manje od 1 prema 10 000 šanse da kontaminira svemir izvan Zemljine atmosfere, te da mora osigurati kako nikakve letjelice koje potječu sa Zemlje neće putovati blizu druge planete niti slikati drugu planetu ako ona ne predstavlja prijetnju.

Novi zaposlenik vjerojatno će sudjelovati u nadolazećoj Nasinoj ekspediciji na Europu, Jupiterov satelit, koja kao cilj ima mapirati i analizirati njegovu površinu kako bi se provjerilo bi bi li mogla biti naseljiva.

Od kandidata će se zahtijevati da puno putuje, da ima barem godinu dana radnog iskustva u sličnom poslu i diplomaciji i slično. Prijaviti se mogu samo građani SAD-a.

 

 

02.08.2017. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno