« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
MMMM

Narančasto vino je novi hit

Koža i koštice imaju više vremena da otpuste tanine i dodaju više okusa konačnom proizvodu te da daju jedinstvenu boju vina od jantarno žute do duboke narančaste

Zanimljivi okusi...
Zanimljivi okusi... (Arhiva)
Više o

vino

,

narančasto vino

Crveno ili bijelo vino najčešći su izbor, neka nepca vole i rose, no što je s narančastim vinom? Njegovi pobornici do sada su bili znalci, no sve više proizvođača okreće se toj vrsti vina.

Narančasto vino proizvodi se fermentiranjem bijelog grožđa s kojeg se koža ne skida. Ta koža i koštice stoga imaju više vremena da otpuste tanine i dodaju više okusa konačnom proizvodu te da daju jedinstvenu boju vina od jantarno žute do duboke narančaste.

Neka su narančasta vina ujedno i prirodna vina jer ne koriste aditive poput sumpora nego samo kvasac koji prirodno postoji u grožđu. U proizvodnji vina koriste se posebni sojevi kvasca kako bi se kontrolirao postupak fermentacije.

Hanneke Schoenhals, vinarica sa zapada Njemačke kaže da ju je prvi put kad je probala iznenadio okus naračastog vina, no nije mogla prestati misliti na njega.

Schoenhals sada proizvodi narančasto vino iz bijelog kaberneta jer ima mnogo okusa u koži, a vrijeme fermentacije ograničava na dva do tri tjedna zbog tanina.

26.02.2020. 13:01:02
Novi komentar
nužno
nužno