« Život
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Revolucionarna metoda

Napravili mu novo uho koje će rasti

Mitchell Ravenscroft rođen je s rijetkom anomalijom zbog koje je umjesto uha imao samo nakupinu kože

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (D. Mail)
Više o

operacija

,

uho

,

rebra

Ipak, dječak je imao veliku želju da izgleda kao i njegovi vršnjaci. Kako bi ispravio deformaciju hrabri Mitchell odlučio se podvrgnuti seriji kompliciranih operacijskih zahvata tijekom kojih su mu kirurzi konstruirali novo uho, koristeći hrskavicu s njegovih rebara i kožu.

Dječak tvrdi kako su se četri operacije tijekom posljednje tri godine, zbog kojih je proveo ukupno 14 sati na operacijskom stolu, doista isplatile jer sada može nositi  naočale poput druge djece.

Mitchell je rođen s rijetkom deformacijom, poznatom kao microtia, zbog koje nije imao ušnu školjku na desnoj strani glave. Kad mu je bilo 9 godina, liječnici su mu ponudili izbor, tj. ušnu protezu ili seriju bolnih operacija uz pomoć kojih bi mu načinili novo uho. I sada, tri godine od prve operacije Mitchell konačno ima dva identična uha, a s obzirom da  je rađeno od njegovog vlastitog tkiva, uho je otporno na infekcije te se raste sukladno tjelesnom razvoju.

Voditelj kirurškog tima, Walid Sabbagh, objašnjava kako se radi o kompleksnoj proceduri koja se prije samo par godina smatrala nemogućom. ˝Prednost ove tehnike jest što se novi organ ponaša kao sastavni dio tijela. Operacija je doista zahtjevna, no srećom tehnologija je napredovala pa se mogu postići dobri rezultati kao u Mitchellovom slučaju.˝

18.09.2009. 18:36:16
Novi komentar
nužno
nužno