« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
talibani

Napadnuto UN-ovo prenočište u Kabulu

Najmanje sedam osoba izgubilo je život u oružanom napadu u Afganistanu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Afganistan

,

UN

,

talibani

,

teroristički napad

,

Kabul

U oružanom napadu na prenoćište UN-ovog osoblja u glavnom afganistanskom gradu Kabulu poginulo je najmanje sedam osoba, među kojima i trojica iz UN-a, a odgovornost za napad su preuzeli talibani.

Talibanski glasnogovornik Zabiullah Mujahid izjavio je da je napad upozorenje pred predstojeće predsjedničke izbore. U telefonskoj izjavi za AP Mujahid je kazao da je akciju izvelo troje samoubojica naoružanih eksplozivom i automatskim puškama.

Agencije prenose da je nedugo nakon svitanja na ulicama kabulskog naselja Shar-e-Naw izbila teška pucnjava u kojoj je ubijeno sedam osoba. Policija je izjavila da među stradalima ima i napadača.

Glasnogovornik UN-a Adrian Edwards potvrdio je da uz ubijena tri člana UN-ovog osoblja ima i teško ranjenih. Dodao je da je na tom mjestu inače boravi 20 članova UN-ovog tima, ali da ne zna jesu li svi u vrijeme napada bili u zgradi.

Talibani su prije tri dana službenom izjavom zaprijetili svima koji rade na predsjedničkim izborima u kojima se za šefa države natječu Hamid Karzai i Abdulah Abdulah.

28.10.2009. 07:07:30
Novi komentar
nužno
nužno