« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
AHMADINEDŽAD

Napadi na SAD 11. rujna su "velika laž"

Iranski predsjednik rekao je u subotu da su napadi na Sjedinjene Države 11. rujna 2001. "velika laž" koja je poslužila kao izlika za invaziju na Afganistan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Afganistan

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

11. rujna

"11. rujna je velika laž koja je utrla put invaziji na Afganistan, pod izlikom borbe protiv terorizma", rekao je ultrakonzervativni predsjednik, po pisanju medija.

Ahmadinedžad, oštar kritičar američke politike, često je sumnjao u to da su pripadnici al Kaide počinili atentate 11. rujna 2001. u kojima je bilo gotovo 3.000 mrtvih.

Predsjednik Islamske Republike rekao je usto da su zračni napadi na nebodere Svjetskog trgovačkog centra bili "scenarij i složena akcija obavještajnih služba".

Ove izjave dolaze u trenutku kada SAD čini pritisak na svoje partnere u UN-ovu Vijeću sigurnosti radi uvođenja novih sankcija Iranu zbog njegova nuklearnog programa.

Washington optužuje Teheran da želi proizvesti atomsko oružje pod krinkom civilnog nuklearnog programa, što je Iran uvijek nijekao. (hina/metro-portal)

07.03.2010. 00:05:02
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    07.03.2010. 10:48
    i ima pravo... a sve je više i amerikanaca koji uviđaju istinu o tome da im je njihova korumpirana vlada najveći neprijatelj... :-P
Novi komentar
nužno
nužno