« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NIŠTA OD PRIMIRJA

Napadi na Homs ne prestaju

U subotu je u sukobima diljem Sirije poginulo najmanje 94 osoba, među kojima 68 civila, javili su aktivisti nevladinih organizacija

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

građanski rat Sirija

,

Homs

Snage Bašara al Asada danas su nastavile bombardirati pobunjeni grad Homs, a borba protiv prosvjednika i protivnika režima provodi se i u drugim gradovima, prenosi Hina.

U Homsu, razorenom nakon više od tri tjedna neprekidnog bombardiranja, projektili su ispaljeni na četvrt Baba Amr, u kojoj se još uvijek dvoje ranjenih zapadnih novinara, javio je oporbeni sirijski Opservatorij za ljudska prava. Eksplozije odjekuju i iz četvrti Kar al Zejtun, te Bab Sba i Hamidije u Homsu.

Isti izvori javljaju da eksplozije odjekuju i u gradu Deir Ezori na istoku, gdje vojska traži borce antirežimskih snaga. U gradu Deri, oporbenom uporištu na jugu Sirije, u nedjelju se od jutra vode borbe između vojske i prebjega iz redovnih jedinica koji se nazivaju "slobodnom sirijskom vojskom" i bore protiv Asadova režima. Vojska koristi teško topništvo, javljaju oporbeni aktivisti. Siloviti sukobi vode se i u gradu Hami u centralnoj Siriji, i u Idlebu na sjeverozapadu.

U subotu je u sukobima diljem Sirije poginulo najmanje 94 osoba, među kojima 68 civila, javili su aktivisti nevladinih organizacija. Sirijski opservatorij za ljudska prava naveo je da su među poginulima i 24 civila ubijena u gradu Homs i osam poginulih u okolini. U borbama širom zemlje ubijena su i 23 pripadnika sirijske vojske, većina u gradovima Alepu, Hami i Idlebu.

Prema podacima sirijskih humanitarnih organizacija, u sukobima i prosvjedima protiv vladajućeg režima u proteklih je 11 mjeseci diljem zemlje poginulo više od 7.600 osoba.

26.02.2012. 10:56:00
Novi komentar
nužno
nužno