« Skijanje
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KRAJ KARIJERE?

Nakon nove ozlijede Palanderova karijera pod upitnikom

Prilikom prve utrke Svjetskog kupa Kalle Palander je ozlijedio ligamente koljena i meniskus, te mora na operaciju što bi moglo značiti kraj skijaške karijere

Fotografija vijesti
Više o

skijanje

,

Svjetski kup

,

Soelden

,

Kalle Palander

Finski skijaš Kalle Palander (34) ponovno je teže ozlijedio koljeno. Proteklog vikenda na otvaranju sezone Svjetskog kupa na veleslalomu u Soeldenu stradali su mu križni ligamenti i meniskus, te će morati na operaciju. To bi ujedno mogao značiti kraj karijere za Palandera, javlja Hina.

Palander je bio svjetski slalomski prvak 1999., a u sezoni 2002/2003. osvojio je mali kristalni globus za najboljeg slalomaša Svjetskog kupa. Tijekom karijere ubilježio je 14 pobjeda u Svjetskom kupu, a najjače discipline bile su mu slalom i veleslalom.

Za njega je sve loše krenulo nakon ozljede 2008. zbog čega je propustio dvije sezone. Prošle sezone vratio se u Svjetski kup, ali njegovi rezultati bili su daleko ispod onih iz najboljih dana, rijetko je uspijevao izboriti drugu vožnju, a najbolji plasman ostvario je na zagrebačkom Sljemenu gdje je u slalomu zauzeo 22. mjesto.

27.10.2011. 19:39:43
Novi komentar
nužno
nužno