« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
NICHOLAS KING

Nakit za kojim luduju žene od New Yorka do Dubaija

Upoznajte engleskog dizajnera nakita Nicholasa Kinga čije narukvice nose modno osviještene žene od New Yorka do Dubaija

Nicholas King
Nicholas King (MWN)
Više o

dizajn

,

nakit

,

modni dodaci

,

Nicholas King

"Odlično prolazi sve što svjetluca", kaže dizajner Nicholas King u svom domu u Londonu. Govori o kolekciji sve popularnijih ručno rađenih narukvica koje imaju poseban sloj napravljen od dijamanta i smole. Važan dio njegovog uspjeha leži u činjenici da je nakit kojeg radi istovremeno glamurozan poput Elizabeth Taylor i šašav poput Lady Gage.

"Počeo sam tako da sam komadić tkanine od tartana položio u smolu", priča King koji se modom bavi već 17 godina. Radio je za Galliana i Donnu Karan, a sada je pokrenuo i vlastitu liniju. S vremenom je počeo sve više eksperimentirati s metalima i kristalima. "Sviđa mi je kako obogaćuju nakit", dodaje.

Nicholas King

Vlastiti biznis pokrenuo je prije "samo" dvije godine i šest mjeseci, a ubrzo je postao miljenik urednika modnih časopisa. Njegov nakit se već nalazi u modnim središtima poput Harrodsa, L'Eclaireur, 10 Corso Como i Liberty of London.

Kingov uspjeh je tim veći ako se uzme u obzir da je počeo na dan kada je pala banka Lehman Brothers i poslala globalnu ekonomiju, kao i cijeli modni biznis, u duboku krizu.

Unatoč ranom uspjehu, King neće krenuti stopama drugih mladih dizajnera i raditi jednu kolekciju za drugom, niti će širiti svoju osnovnu djelatnost. "Želim da moj nakit ostane relevantan kroz duže razdoblje pa želim rasti polako i sustavno", naglašava King.

Nicholas King

Nicholas King

Piše: Kenya Hunt
20.01.2011. 08:41:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    robert
    13.06.2011. 17:10
    Ovo sjajno izgleda!

    u svakom pogledu!
Novi komentar
nužno
nužno