« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
NACIONALNI PONOS

Najviši slap na svijetu dobiva novo ime jer ga je otkrio Amerikanac

Ime Angel Falls potječe od američkog pustolova što ne odgovara predsjedniku Venezuele

(Wikipedia)
Više o

Hugo Chavez

,

Venezuela

,

Angel Falls

Glavna turistička atrakcija u Venezueli, tzv. Angel Falls visoki su 979 metara i predstavljaju najviši slap u svijetu. Čudo prirode danas je dio Nacionalnog parka Canaima, a uvršteno je i na UNESCOV popis Svjetske baštine.

Slap poznat pod imenom Angel Falls uskoro će dobiti novo ime na domaćem jeziku, potvrdio je predsjednik Hugo Chavez. Naime, sadašnje ime zapravo je prezime američkog pustolova Jimmyja Angela koji je 30-tih godina prošlog stoljeća otkrio slap.

"Kako da prihvatimo ideju da je slap otkrio Amerikanac koji je u Venezuelu došao zrakoplovom? To bi značilo da ovdje nitko prije toga nije živio", rekao je Chavez u svojoj tjednoj televizijskoj emisiji.

"Slap je naš i bio je naš mnogo prije nego što je neki Amerikanac došao ovamo", dodao je odlučan predsjednik. Iako se Chavez još nije odlučio za novo ime slapa, visoko kotira domaći naziv Kerepakupai meru (slap najdubljeg pada).

Inače, Chavez voli mijenjati nazive koji mu ne odgovaraju. Kad je 1999. došao na vlast preimenovao je ime svoje zemlje u "Bolivarijska Republika Venezuela" u čast borcu za nacionalnu slobodu Simonu Bolivaru.

21.12.2009. 11:04:18
Novi komentar
nužno
nužno