« Film
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Najveći dar - hrvatska premijera filma u kinu Forum

Ulaznice će se po cijeni od 30 kuna online moći kupiti na Ulaznice.hr te na blagajni kina Forum sat vremena prije početka projekcija odnosno od 19:00

Najveći dar
Najveći dar (Kultura promjene)
Više o

kino Forum

,

Najveći dar

,

Juan Manuel Cotelo

Hrvatska premijera španjolskog dugometražnog dokumentarnog filma Najveći dar redatelja Juana Manuela Cotela održat će se 8. studenog u kinu Forum ( SD Stjepan Radić, Jarunska 2) s početkom u 19:00. Ulaz isključivo uz pozivnicu. U predstavljanju filma sudjelovat će redatelj Juan Manuel Cotelo koji prvi puta dolazi u Hrvatsku.

Film će, nakon premijere, od 14. do 20. studenog biti dio redovnog repertoara kina Forum s početkom u 20:00.

Ulaznice će se po cijeni od 30 kuna online moći kupiti na Ulaznice.hr te na blagajni kina Forum sat vremena prije početka projekcija odnosno od 19:00. Studenti i umirovljenici imaju 50% popusta na ulaznice, a moguće ga je ostvariti isključivo na blagajni kina Forum.

Najveći dar promiče istinita, konkretna iskustva osoba, koje su činom opraštanja uspjele pronaći istinski mir i povratiti izgubljeno dostojanstvo. Prikazuje dramatična svjedočanstva ubojica, koji mole za oprost zbog stotinu ili tisuću ubojstava, i žrtava koje im opraštaju te pomirenja unutar obitelji (roditelja i djece, supružnika) ili širih društvenih skupina u mnogim zemljama (Španjolska, Irska, Francuska, Kolumbija, Ruanda, Meksiko). Neobične i potresne priče iz suvremenoga nam svijeta, zasićenog podjelama i mržnjom, u filmu Najveći dar pokazuju da mir, temeljen na međusobnom oprostu i pomirenju, nije utopija, nego otvorena nada i realna mogućnost suživota sadašnjih i budućih naraštaja.

Najveći dar do sada je prikazan u 23 zemlje: Argentina, Meksiko, Gvatemala, Honduras, Nikaragva, Kostarika, Portoriko, Panama, Kolumbija, Ekvador, Brazil, Peru, Paragvaj, El Salvador, Urugvaj, Čile, Španjolska, Italija, Poljska, Austrija, Rumunjska, Engleska i Slovenija, i kod publike je izazvao iznimno velik interes.

Prije hrvatske premijere, film će biti prikazan u Njemačkoj i Švicarskoj, a nakon, u SAD-u i Luksemburgu.

To je četvrti dugometražni film producentske kuće Infinito +1, istoga redatelja, kojeg su prijašnji filmovi Posljednji vrhMarijina zemlja te Footprints dotaknuli srca milijuna gledatelja iz 35 zemalja.

30.10.2019. 15:44:00
Novi komentar
nužno
nužno