« Televizija
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
WOW!

Najveći brod na svijetu

Najveći brod na svijetu plovi na liniji Hong Kong-Rotterdam, a prevozi sve što vam može pasti na pamet i može se smjestiti u kontejner

Duži je od 4 nogometna igrališta
Duži je od 4 nogometna igrališta (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

najveći brod na svijetu

,

Triple-E

Duži je od 4 nogometna igrališta, teži od 55 nuklearnih podmornica, a može prevesti više od 300 milijuna vinskih butelja. Gradila ga je kompanija Maersk Line, a Discovery je snimao svaki korak, od nacrta do prve plovidbe.

Šest nedjelja zaredom, počevši od 8. prosinca u 20 sati, moći ćete svjedočiti stvaranju ovog čuda oceana koji zauvijek mijenja sliku globalne plovidbe.

Najveći brod na svijetu pripada takozvanoj Triple-E klasi kontejnerskih plovi­la, samo je 40% veći od svakog postojećeg. Građen je u Južnoj Koreji, a serijal će pokazati sve detalje njegova jedinstvenog trupa, konstrukciju ogromnih mo­tora i propelera, te vrhunsku sigurnosnu tehnologiju bez koje ovakav div ne bi mogao funkcionirati. Svjedočit ćemo i prvoj plovidbi od Azije do Europe, s pri­kazom svih aspekata i posebnosti koje sa sobom nosi plovidba na brodu ovakve veličine.

Najveći brod na svijetu plovi na liniji Hong Kong-Rotterdam, a prevozi sve što vam može pasti na pamet i može se smjestiti u kontejner.

Ne propustite pogledati serijal koji prikazuje stvaranje moderne pomorske povi­jesti. Najveći brod na svijetu, nedjeljom u 20 sati na Discovery Channelu.

Dodatne informacije i video materijale pogledajte na originalnoj web stranici

http://www.worldslargestship.com./building-triple-e/

05.12.2013. 14:32:00
Novi komentar
nužno
nužno