« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Najmlađem Kennedyju dijagnosticiran tumor

Edward Kennedy posljednji je od četiri brata iz slavne obitelji

Senatoru Edwardu Knnedyju dijagnosticiran je zloćudni tumor na mozgu nakon što je u subotu hitno hospitaliziran
Senatoru Edwardu Knnedyju dijagnosticiran je zloćudni tumor na mozgu nakon što je u subotu hitno hospitaliziran (Reuters)
Više o

Edward M. Kennedy

,

J. F. Kennedy

Senator Edward M. Kennedy, najmlađi brat obožavanog predsjednika J. F. Kennedyja, boluje od zloćudnog tumora na mozgu. Potvrdili su to jučer  nakon obavljenih pretraga liječnici Opće bolnice Massachusetts u Bostonu gdje je senator hospitaliziran nakon što je u subotu imao napad sličan onom u slučaju moždanog udara.

‘Lav Senata’

Kennedyjevi liječnici su u izjavi za agenciju Associated Press rekli da senator nije imao novih napada, da je dobro raspoložen i da se odmara. Njegovo liječenje bit će određeno nakon što se obave dodatni testovi, no terapija za tu bolest obično uključuje kemoterapiju i zračenje.

Tragična obiteljO ‘prokletstvu obitelji Kennedy’ već je ispisano na tisuće stranica. Većina njezinih članova završila je tragično. Najstariji Edwardov brat poginuo je u ratu, a John i Robert su ubijeni. 

Kennedy je prvi put izabran u Senat 1962. i sada je u osmom šestgodišnjem mandatu kao drugi po stažu među senatorima. Unatoč statusu veterana, još je uvijek jedna od dominantnih figura na Capitol Hillu i u politici Demokratske stranke, a njegovi energični nastupi donijeli su mu nadimak ‘Lav Senata’.
Edward Kennedy posljednji je od četiri brata iz tragične obitelji koja je obilježila američku politiku 60-ih godina. Najstariji brat, Joseph, poginuo je u II. svjetskom ratu u padu zrakoplova, predsjednik John F. Kennedy ubijen je u atentatu 1963. godine, a treći brat, Robert, ubijen je za vrijeme predsjedničke kampanje 1968. godine.

Podrška Obami

Unatoč godinama i narušenu zdravlju, Edward Kennedy i dalje ima vrlo užurban radni ritam u Senatu, Demokratskoj stranci i svom Massachusettsu, a zadnjih mjeseci sudjelovao je i na više predizbornih skupova senatora Baracka Obame, kojeg je snažno podržao u kampanji.hina

20.05.2008. 23:46:19
Novi komentar
nužno
nužno