objavljeno 20.05.2008. 23:46:19

Najmlađem Kennedyju dijagnosticiran tumor

Edward Kennedy posljednji je od četiri brata iz slavne obitelji

Senatoru Edwardu Knnedyju dijagnosticiran je zloćudni tumor na mozgu nakon što je u subotu hitno hospitaliziran
Senatoru Edwardu Knnedyju dijagnosticiran je zloćudni tumor na mozgu nakon što je u subotu hitno hospitaliziran (Reuters)

Senator Edward M. Kennedy, najmlađi brat obožavanog predsjednika J. F. Kennedyja, boluje od zloćudnog tumora na mozgu. Potvrdili su to jučer  nakon obavljenih pretraga liječnici Opće bolnice Massachusetts u Bostonu gdje je senator hospitaliziran nakon što je u subotu imao napad sličan onom u slučaju moždanog udara.

‘Lav Senata’

Kennedyjevi liječnici su u izjavi za agenciju Associated Press rekli da senator nije imao novih napada, da je dobro raspoložen i da se odmara. Njegovo liječenje bit će određeno nakon što se obave dodatni testovi, no terapija za tu bolest obično uključuje kemoterapiju i zračenje.

Tragična obiteljO ‘prokletstvu obitelji Kennedy’ već je ispisano na tisuće stranica. Većina njezinih članova završila je tragično. Najstariji Edwardov brat poginuo je u ratu, a John i Robert su ubijeni. 

Kennedy je prvi put izabran u Senat 1962. i sada je u osmom šestgodišnjem mandatu kao drugi po stažu među senatorima. Unatoč statusu veterana, još je uvijek jedna od dominantnih figura na Capitol Hillu i u politici Demokratske stranke, a njegovi energični nastupi donijeli su mu nadimak ‘Lav Senata’.
Edward Kennedy posljednji je od četiri brata iz tragične obitelji koja je obilježila američku politiku 60-ih godina. Najstariji brat, Joseph, poginuo je u II. svjetskom ratu u padu zrakoplova, predsjednik John F. Kennedy ubijen je u atentatu 1963. godine, a treći brat, Robert, ubijen je za vrijeme predsjedničke kampanje 1968. godine.

Podrška Obami

Unatoč godinama i narušenu zdravlju, Edward Kennedy i dalje ima vrlo užurban radni ritam u Senatu, Demokratskoj stranci i svom Massachusettsu, a zadnjih mjeseci sudjelovao je i na više predizbornih skupova senatora Baracka Obame, kojeg je snažno podržao u kampanji.hina

20.05.2008. 23:46:19
http://m.metro-portal.hr/najmladjem-kennedyju-dijagnosticiran-tumor/7521/