« Život
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
EH, DA... :)

Najdepresivniji dan u godini je - danas, naravno

Ako se danas osjećate posebno bezvoljno i depresivno, nemojte se brinuti, nije do vas - danas je, naime, i službeno najdepresivniji dan u godini

Samo bi se sklupčali i...
Samo bi se sklupčali i... (Shutterstock)
Više o

depresija

,

najdepresivniji dan

Osjećate se jadno, bezvoljno i tužno, kao da vas je pregazio tenk i samo se želite sklupčati na kauču i kunjati cijeli dan? Ništa čudno, najdepresivniji dan u godini je upravo danas.

Ako se danas osjećate posebno bezvoljno i depresivno, nemojte se brinuti. Nije do vas. Danas je, naime, i službeno najdepresivniji dan u godini. 

Kako to znamo? Pa psiholog Cliff Arnall izveo je formulu pomoću koje je došao do zaključka da je treći ponedjeljak u siječnju najdepresivniji dan u godini

Formula glasi: 

[W+(D.d)]xTq÷FMxNA] 

Legenda

W vremenska prilika
D dug
d mjesečna zarada
T vrijeme nakon Božića
Q vrijeme nakon naših propalih pokušaja da nešto promjenimo
M niska razina motivacije
NA potreba za djelovanjem.

Uzevši sveo ovo u obzir, Arnall je zaključio da je treći ponedjeljak u siječnju najbolje provesti u krevetu, pod pokrivačem. Još jedna zanimljivost - baš u siječnju se najviše parova razvede, a na društvenim mrežama bude objavljeno najviše negativnih poruka.

S druge strane, ne gledaju svi ovako fatalistički na prvi mjesec u godini. 

Sveučilišna profesorica Jolanta Burke s Londonskog sveučilišta smatra da je "depresivni ponedjeljak" depresivan samo zbog toga jer mi tako vjerujemo.

" Ako mislimo da je danas najgori dan u godini, počet ćemo posvećivati više pažnje negativnim stvarima oko nas. Ako je to dan koji će negativno utjecati na vaše razmišljanje, emocije i ponašanje, učinite nešto, iskoristite prednosti i pretvorite ga u sretan dan. Umjesto da pažnju pridajete lošim stvarima, budite svjesni dobrih stvari koje se događaju oko vas i koje se vama događaju", poručila je Burke. 

15.01.2018. 16:29:00
Novi komentar
nužno
nužno