« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
MYTHBUSTERS

Najčešće zablude o kavi

Kao i svaka omiljena stvar, tako je i kava predmet raznoraznih mitova i zabluda koje se pletu oko nje, pa ih vrijedi raskrinkati

Mislite da znate sve o kavi?
Mislite da znate sve o kavi? (Arhiva)
Više o

kava

,

mitovi

,

zablude

Kava je omiljeni napitak kojim mnogi započinju dan uz onu obaveznu - da je nema, ne znam kako bi se probuio ... no, bez obzira na sve dobre učinke koje kava ima na organizam, neke od njih preuveličavamo i pletemo mitove oko njih.

Stoga, evo par popularnih zabluda o kavi koje treba raskrinkati:

Ne izaziva depresiju - depresija može nastati kao loša posljedica ispijanja crnog napitka, a ovu "bolest", nevjerojatno, liječi kava. Ukoliko se ne popije određena doza, ljubitelji kave osjećaju tegobe poput glavobolje, mučnine i iscrpljeno

Povećava radnu sposobnost - pogrešno, a dokaz je nevjerojatan - istraživači koji su vukli teške sanjke preko Grenlanda prestali su piti kavu: muškarci koji su po snijegu i ledu vukli teške sanjke, pili su dvije do tri kave popodne i navečer, ali su shvatili da im to ne odgovara, pa su sebi postavili ograničenje na jednu šalicu tijekom jutra.

Povećava koncentraciju - osobe kojima kava podiže koncentraciju su zapravo one kojima se sposobnost koncentracije smanjila upravo zbog učestalog konzumiranja kave. Kada se oslobodite ove navike, vrlo brzo ćete se vratiti na staro.

Smanjuje umor - netočno, kava zapravo prikriva umor, tako što blokira njegov centar. Pod utjecajem kave zapravo se razvija još veći umor u odnosu na trenutke kada je ne popijete.

13.12.2016. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno