« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
ISPROBAJTE

Najbolji uskrsni recepti za sladokusce

Zanimljiva tradicionalna hrana koja nam priziva u sjećanje djetinjstvo i naše bake koje su se danima motale po kuhinji i dražile nam sva čula mirisima i okusima

Pripremite ukusne delicije za Uskrs
Pripremite ukusne delicije za Uskrs (Shutterstock)
Više o

Uskrs

,

recepti

,

pečena janjetina

,

pinca

,

najbolji recepti

,

recept za pincu

,

uskrsni kolači

Uskrs je pun mirisa i okusa, baš kao i svi drugi blagdani, pa smo na jednom mjestu skupili najbolje recepte naših baka kako bi i vaš blagdanski stol izgledao baš kao nekad, u vrijeme sretnog djetinstva. 

Bojanje pisanica je posebna priča, svaka obitelj ima neku svoju tradicionalnu varijantu, bile to boje iz trgovine ili domaće verzije s lupinkama od luka, ciklom i ostalim prirodnim bojama. No, kako jaja pucaju i pri kuhanju i pri bojenju, ostataka uvijek ima. Zato predlažemo jednostavan i slastan recept za jaja punjena pikantnim francuskim umakom, koja se mogu jesti u bilo koje doba dana.

>> Bojanje jaja prirodnim bojama >>

Tradicionalan dio uskrsnog doručka je i slatki kruh, koji u Dubrovniku, Istri i Korčuli zovu sirnica, u Rijeci pinka, na području Zadra koristi se naziv pogača, dok je u kontinentalnim krajevima uobičajen naziv pinca. Uvijek se nosi na blagoslov, pa evo kako se radi savršena pinca.

>> Uskrsni ručak: janjetina sa začinima i mladim krumpirom >>

Glavno jelo koje se u našim krajevima preferira je janjetina, a mi smo za vas isprobali recept koji vam neće oduzeti previše vremena, oko pola sata za pripremu, dok će ostali dio posla odraditi vaša pećnica, i ostaviti vam vremena za druge slastice - pečena janjetina s mladim krumpirom.

>> Fini muffini za Uskrs >>

Kolači su također sastavni dio uskrsnog doživljaja, a mi ćemo vam predložiti dva koji nisu uobičajeni, ali se savršeno uklapaju u priču i, naravno, fini su za prste polizati. Mrkva je za Uskrs najčešće u francuskoj salati, no ako je probate u finim muffinima, nećete požaliti. Goste također možete iznenaditi sjajnim desertom - napravite praline s likerom od jaja.

Želimo vam svima sretan Uskrs i pun stol delicija koje ste sami napravili.

03.04.2015. 09:01:31
Novi komentar
nužno
nužno