« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
HOLIDAY STRESS

Najbolji savjeti za opuštanje tijekom blagdana

Opustite se, puno se smijte, boravite na zraku i zapamtite da ne mora sve izgledati savršeno kako bi blagdani protekli u dobrom raspoloženju

(Dreamstime)
Više o

stres

,

Božić

,

Nova godina

,

blagdani

Božićni shopping, ludi tulumi, kalorična hrana - sve su to razlozi zbog kojih nakon božićnih i novogodišnjih blagdana poželimo još jedan godišnji odmor. Često nije lako opustiti se kad zapravo imamo toliko obaveza i posla kako bismo si osigurali 'opuštene' blagdane. Zato slijede odlični savjeti kako se riješiti stresa i negativne energije tijekom ovih burnih dana.

Manje radite, više odmarajte

Ne morate biti savršen stroj kako bi sve izgledalo odlično - hrana, pokloni ili izgled vašeg doma. Svoje slobodno vrijeme iskoristite za uživanje i zabavu umjesto da cijelo vrijeme provodite u kuhinji.

Više sunca i zraka

Sunce stimulira proizvodnju serotonina zbog kojeg se osjećamo dobro, a pomaže i u borbi protiv zimskog stresa. Sunca tijekom zime nažalost nema puno, ali i boravak na danjem svjetlu može puno učiniti za vaše raspoloženje.

Puno smijeha

Pravo smijanje smanjuje hormone stresa i čini čuda za naš imunitet. Zato gledajte puno komedija i okružite se ljudima koji vas nasmijavaju.

Super hrana

Istraživanja pokazuju da mirisi citrusa pojačavaju dobar osjećaj i smanjuju stres povećanjem hormona dobrog raspoloženja norepinefrina. Dakle, samo malo mirisa limuna ili naranče i vaše raspoloženje raste. Protiv stresa djeluju i pistacija, a osjećaj veselja i energije potiču začinjena jela i med.

Nove navike

Ako ste usamljeni ili tugujete, dobra odluka je da napustite stare navike, dakle izbjegavajte sve ono što vas čini tužnima. Uvedite nove božićne tradicije ili upoznajte neke nove prijatelje.

Puno seksa!

Seks je uvijek dobar za bolje raspoloženje, pa tako i za vrijeme blagdana. Orgazam oslobađa endorfine i podiže razinu oksitocina - dakle, prirodan je lijek za stres i loše raspoloženje.

22.12.2009. 22:44:33
Novi komentar
nužno
nužno