Najbolji recepti za Uskrs
Uskrs je uvijek označavao pun stol raznih delicija, više ili manje jednostavnih, evo nekoliko zanimljivih ideja
Uskrs je, kao i drugi blagdani, u znaku bogatog stola i zanimljive tradicionalne hrane koja nam priziva u sjećanje djetinjstvo i naše bake koje su se danima motale po kuhinji i dražile nam sva čula mirisima i okusima.
Glavno jelo koje se u našim krajevima preferira je janjetina, a mi smo za vas isprobali recept koji vam neće oduzeti previše vremena, oko pola sata za pripremu, dok će ostali dio posla odraditi vaša pećnica, i ostaviti vam vremena za druge slastice - pečena janjetina s mladim krumpirom.
Tradicionalan dio uskrsnog doručka je i slatki kruh, koji u Dubrovniku, Istri i Korčuli zovu sirnica, u Rijeci pinka, na području Zadra koristi se naziv pogača, dok je u kontinentalnim krajevima uobičajen naziv pinca. Uvijek se nosi na blagoslov, pa evo kako se radi savršena pinca.
Bojanje pisanica je posebna priča, svaka obitelj ima neku svoju tradicionalnu varijantu, bile to boje iz trgovine ili domaće verzije s lupinkama od luka, ciklom i ostalim prirodnim bojama. No, kako jaja pucaju i pri kuhanju i pri bojenju, ostataka uvijek ima. Zato predlažemo jednostavan i slastan recept za jaja punjena pikantnim francuskim umakom, koja se mogu jesti u bilo koje doba dana.
Kolači su također sastavni dio uskrsnog doživljaja, a mi ćemo vam predložiti dva koji nisu uobičajeni, ali se savršeno uklapaju u priču i, naravno, fini su za prste polizati. Mrkva je za Uskrs najčešće u francuskoj salati, no ako je probate u finim muffinima, nećete požaliti. Goste također možete iznenaditi sjajnim desertom - napravite praline s likerom od jaja.
Želimo vam svima sretan Uskrs i pun stol delicija koje ste sami napravili.
Novi komentar