« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
ISTRAŽIVANJE:

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj su DM i Abbott Laboratories

Zaposlenici u svim tvrtkama najzadovoljniji su međuljudskih odnosima, a najniže ocjene dobili su usavršavanje i razvoj

Fotografija vijesti
Više o

dm

,

portal MojPosao

,

poslodavci

,

Abbott Laboratories

,

najbolji poslodavci

Portal MojPosao, koji treću godinu za redom provodi istraživanje o najboljim poslodavcima, danas je objavio kako je najbolji poslodavac među velikim tvrtkama ove godine dm-drogerie markt, a među srednjim i malim tvrtkama Abbott Laboratories.

Istraživanje je provedeno između veljače i lipnja, a u njemu su ove godine sudjelovale 42 suglasne tvrtke i provedeno je među gotovo 4.000 njihovih zaposlenika, a sudjelovale su tvrtke iz svih grana gospodarstva u državnom i privatnom, kao i stranom i domaćem vlasništvu. Ocjenjivanje se radilo putem upitnika s 50 ključnih pitanja iz šest područja: strategija i vodstvo, rad, motivacija i nagrađivanje, usavršavanje i razvoj, međuljudski odnosi, lojalnost trenutnom poslodavcu i doživljaj sigurnosti posla.

U skupini velikih tvrtki s 200 i više zaposlenih, najbolji poslodavac je dm-drogerie markt, a na tablici 10 najboljih slijede Orvas Plus, Orbico, Puljanka, IN2, Belupo lijekovi i kozmetika, Holcim (Hrvatska), Hoteli Tučepi i Hoteli Brela, a na desetom mjestu je Auto Hrvatska.

Listu deset najboljih poslodavaca među srednjim i malim tvrtkama s 50 do 200 zaposlenih, predvodi Abbott Laboratories, a slijede Kožul, SOS-Dječje selo Ladimirevci, IN2 Zagreb, SOS-Dječje selo Hrvatska, Rhea, licencirani zastupnik za FedEx Express, Antunović TA, Alarm automatika, Istra te Avon kozmetika.

Tvrtke u kojima je najbolje raditi dobile su u prosjeku veće ocjene u svim područjima istraživanja od ostalih tvrtki, navodi se u priopćenju i napominje kako su uglavnom kvalitetne tvrtke i pristale sudjelovati u istraživanju. I kod velikih i kod malih i srednjih tvrtki prosječna je ocjena bila 3,7. Istraživanje je pokazalo da su zaposlenici u svim tvrtkama najzadovoljniji međuljudskih odnosima, a najniže su ocjene u usavršavanju i razvoju.

Obje skupine tvrtki najbolje su ocijenjene u području međuljudskih odnosa, što pokazuje pozitivnu organizacijsku klimu u hrvatskim tvrtkama. Područja koja su u obje skupine najlošije ocijenjena su strategija i vodstvo te usavršavanje i razvoj. Poboljšavanje tih elemenata moglo bi se pokazati ključnim za razvoj tvrtki i zadržavanje ključnih zaposlenika, zaključuje se u priopćenju.

Izvor: Hina

14.07.2009. 13:55:33
Novi komentar
nužno
nužno