« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZARAZAN OSMIJEH

Najbolji načini za izbjeljivanje zubi

Naši zubi postaju žuti uglavnom zbog određene hrane i cigareta, a postoji nekoliko načina kako ih izbijeliti. No važno je znati kako ne smijete očekivati čuda

(Shutterstock)
Više o

osmijeh

,

zubi

,

zubar

,

stomatolog

,

izbjeljivanje

,

bijeli zubi

Prekrasan osmijeh mnogima je važan, a mnogi smatraju i da je simbol uspjeha. Postoji nekoliko puteva do takvog zaraznog osmijeha - bijele zube možete pokušati dobiti sami, a možete i platiti u ordinaciji. Ali važno je znati kako ne biste smjeli očekivati čuda jer vlastitu boju zuba možete posvijetliti tek za nekoliko nijansi.

Zubi postupno postaju žuti uglavnom zbog namirnica kao što je kava, čaj, crveno vino, čokolada, borovnice ili zbog cigareta. Odmoći mogu i neki lijekovi, na primjer antibiotici koji sadrže tetraciklin.

Ako se pitate možete li uz pomoć bijeljenja dobiti boju zubi kakvu imaju manekenke u časopisima, morate znati da se čuda ne događaju. Zube je moguće posvijetliti tek za nekoliko nijansi. Ako netko ima izrazito žute zube, ekstremno bijelu boju neće dobiti niti najskupljim postupcima. Osim toga, sigurno znate da su zubi modela u časopisima izbijeljeni i pomoću kompjutera.

Idealno bi bilo kad biste zube bijelili u dogovoru sa svojim stomatologom. On će vam točno po mjeri izraditi nosač gela za izbjeljivanje kojeg možete koristiti kod kuće. Napuni se gelom i nosi se nekoliko sati dnevno, uglavnom tijekom spavanja, a takvo bijeljenje traje nekoliko dana.

Zubi se mogu izbijeliti i u samoj ordinaciji, što može trajati pola sata, ali i do sat vremena. I cijene su različite kod pojedinih zubara. Tako izbijeljeni zubi trajat će jednu do tri godine, ali i to zavisi o puno faktora.

Na kraju je važno spomenuti da ne biste trebali izbjeljivati zube ako su vam oštećeni ili ako imate problema s desnima. Izbjeljivanje se ne preporučuje ni trudnicama i dojiljama, kao ni mlađim osobama.

30.03.2010. 08:19:03
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZUBNI LABORATORIJ
    29.03.2012. 22:12
    O zubima se treba brinuti od najranijih dana. Iako suvremena medicina zaista ima rješenje za svaki problem!
Novi komentar
nužno
nužno