« Film
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
DOKUKINO

Najbolji filmovi ETNOFILma dolaze u Zagreb

Od 18 filmova koji su konkurirali za nagradu festivala 16. i 17. travnja prikazat će se pobjednički dokumentarci

Više o

dokumentarci

,

zagreb-info

,

ETNOFILm festival

,

Dokukino

,

She River

,

U tišinu i nazad

,

Chhau

Rovinjski ETNOFILm festival dolazi u Zagreb, točnije u Dokukinu Croatia, donoseći najbolje filmove ovogodišnje selekcije u kategoriji dokumentarnog i etnografskog filma.

Po završetku međunarodnog ETNOFILm festivala, koji se od 8. do 11. travnja održao u Rovinju, Etnografski muzej Istre dio atmosfere donosi i u zagrebačko Dokukina Croatia, već ovog vikenda. Ljubitelji dokumentarnog filma imat će priliku pobliže se upoznati i s etnografskim segmentom stvaranja i pogledati zašto je rovinjski festival u tako kratkom periodu postao omiljeno odredište stručnjaka i filmaša.

Od 18 filmova koji su konkurirali za nagradu najboljeg 16. i 17. travnja prikazat će se pobjednički filmovi ovogodišnjeg festivala: talijanski "She River", o velikoj rijeci Po i životu vezanom uz njen tok; nepalski "Chhau" (Mjesečnica) koji progovara o suvremenim ženama nezamislivoj svakodnevnici njihovih vršnjakinja iz pokrajine Achham te "U tišinu i nazad: izgon demona padavice", srpski film o tradicionalnom, gotovo magičnom liječenju epilepsije.

Filmovi se prikazuju s početkom u 21 sat, a detaljan raspored možete saznati na stranicama Dokukina.

15.04.2010. 13:18:16
Novi komentar
nužno
nužno