« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Dani slavonske šume

Najbolji drvosječe su iz Vinkovaca

Na Otvorenom prvenstvu za profesionalne sjekače iskazali se svi natjecatelji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Dani slavonske šume

,

Festival u Vinkovcima

,

otvoreno prvenstvo za sjekače

Festival "Dani slavonske šume", koji u Našicama traje od četvrtka, danas je obilježilo Otvoreno prvenstvo za profesionalne sjekače na kojem su se u pet disciplina natjecale ekipe iz pet slavonskih uprava šuma - Osijek, Vinkovci, Nova Gradiška, Požega i Našice, a najviše uspjeha imali su sjekači iz Vinkovaca.

Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Ilija Lukić iz Vinkovaca, drugi je bio Ante Kaurin iz Nove Gradiške, a treći Stjepan Maligec iz Našica.

Vinkovčani su i ekipni pobjednici, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Nove Gradiške, a treće domaćini iz Našica.

Izvan konkurencije nastupio je i juniorski prvak Hrvatske iz Uprave šuma Vinkovci Ante Zadro, a održano je i nagradno natjecanje amatera u raznim disciplinama.

Već po tradiciji, u programu festivala sudjelovale su brojne udruge, društva i gospodarstvenici koji su prikazali svoj rad i proizvode. Među ostalima, DVD Našice, uz izložbu opreme i vozila, održalo je revijalno vatrogasno natjecanje u kojem je sudjelovalo 17 ekipa iz Našica i okolice.

Posljednjeg festivalskog dana, sutra, bit će organizirana "Šaranijada", također u Velikom parku, a festival će završiti večernjim rock koncertom.

Organizatori festivala "Dana slavonske šume" su Grad Našice i tamošnje podružnice Hrvatskih šuma, Matice hrvatske i Turističke zajednice, a održani su pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH.

Izvor: Hina

05.09.2009. 18:42:10
Novi komentar
nužno
nužno