« Svijet
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
2015.

Najbolji citati političara u protekloj godini

Američki list Washington Post prikupio je izjave svjetskih lidera koje, po mišljenju redakcije, najbolje oslikavaju važne događaje godine koja je na izmaku

Putin je autor citata godine
Putin je autor citata godine (Arhiva)
Više o

Angela Merkel

,

Vladimir Putin

,

političari

,

citati

,

Francois Hollande

,

Recep Tayyip Erdogan

Citat godine, po listi Washington posta, je reakcija predsjednika Rusije Vladimira Putina na incident s obaranjem Su-24.

"Allah je odlučio da kazni turske vlasti oduzevši im razum", navodi američki list komentar Vladimira Putina povodom napada na ruski avion.

Kako navodi Washington post, Ankara je svojim akcijama pokrenula "rat riječima" između sila koje su povijesno najviše utjecale na regiju, prenosi Sputnjik.

Među najupečatljivijim citatima su se našle i izjave predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana: "Neću ostati u ovoj fotelji", ovako je turski predsjednik prokomentirao priopćenje da turska kupuje naftu od ISIS-a.

Erdogan je izjavio da će, ako slične optužbe budu potkrepljene dokazima, on podnijeti ostavku.

"Potreba za borbom protiv jačanja terorističkih prijetnji koje predstavlja ISIS, postala je jedna od glavnih teza ove godine", uvjerava Wašshington Post.

List navodi citat francuskog predsjednika Francoisa Hollandea:"Francuska se nalazi u ratu".

Ove riječi je lider te zemlje iznio nakon niza terorističkih napada u Parizu 13. studenog, kada je poginulo 130 osoba.

Francuska je pojačala prisutnost u borbi protiv ISIS-a i pokušala formirati široku koaliciju protiv terorističkih organizacija.

Još jedan veliki problem je migracijska kriza, koja je zabilježena u frazi njemačke kancelarke: "Prebrodit ćemo to!".

Kako primjećuje autor članka, njezini očajnički pokušaji da prihvati što više izbjeglica donijeli su joj titulu "Osobe godine" časopisa Time, ali ova izjava nije dočekana s odobrenjem u njezinoj zemlji.

Među najznačajnije rečenice ušli su i citati Baracka Obame, Bashara Al-Assada, Davida Camerona, Aleksisa Ciprasa i drugih svjetskih lidera.

24.12.2015. 08:02:00
Novi komentar
nužno
nužno