« Život
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Najbolje godine za vezu su....

Dokazano je kako žene emotivno sazrijevaju puno ranije od muškaraca te je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istoj emocionalnoj razini

Pet godina razlike je taman
Pet godina razlike je taman (Pixabay)
Više o

veza

,

razlika u godinama

Veza je prilično kompliciran odnos životnih partnera u koju treba uložiti i vremena i truda kako bi bila kvalitetna i uspješna, imati volju za odricanje i otvorenu komunikaciju. Ipak, uz sve to postoji i formula uspjeha, a glavni faktor u njoj je - razlika u godinama. 

Naime, kvalitetna veza i odnos između partnera ovise o nizu faktora. Razumijevanje, odricanje, požrtvovnost i naravno, ljubav ključni su za uspjeh svakog braka i veze, no čini se kako se kvaliteta veze može mjeriti i u brojkama.

Prema istraživanju provedenom na 3.000 žena i muškaraca diljem Europe, postoji formula koja povećava šanse za uspjeh veze ili braka. Riječ je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde znanstvenici, ima idealnu brojku.

Kako objašnjavaju psiholozi, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspjeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Dokazano je kako žene emotivno sazrijevaju puno ranije od muškaraca te je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istoj emocionalnoj razini.

S druge strane, partneri različitih generacija gotovo sigurno će imati različite poglede na životne vrijednosti, drugačiji ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerješivih nesuglasica

28.04.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno