« Putovanja
objavljeno prije 13 godina
PINK PARADISE

Najbolje destinacije za gay turiste

Turističke destinacije za homoseksualce različitih ukusa i kupove moći prema izboru svjetskih agencija

Gay
Gay (Shutterstock)
Više o

Buenos Aires

,

homoseksualci

,

gay

,

Istambul

,

Šangaj

,

najbolja svjetska gay destinacija

,

Cape Town

,

borci za okoliš

Neke od vodećih svjetskih turističkih agencija počele su nuditi posebne pakete za homoseksualce. Ponuda gay destinacija je bogata, a među pet zemalja koje se najbolje odnose prema muškarcima koji preferiraju istospolnu ljubav OutTraveler i TripOutGayTravel ističu:

Buenos Aires, Argentina
Argentina je nedavno postala najveća država koja je legalizirala istospolne brakove i koja ima vrlo otvorenu gay i lezbijsku zajednicu. Turiste pored toga privlače zanimljiva kulturna scena i relativno niske cijene. Buenos Aires ima i niz hotela namijenjenih isključivo homoseksualcima, pogotovo u kvartu Palermo Soho.

>>80 gay čamaca plovilo amsterdamskim kanalom 

Curaçao, Karibi
Otok je ove godine proglašen najboljom novom 'gay friendly' destinacijom. Turistima nudi sunce tijekom cijele godine, prekrasne plaže i opuštenu atmosferu.

Cape Town, Južna Afrika
Drugi po veličini grad u JAR-u prema posjetiteljima web stranice Expedia savršena je kombinacija prirodnih ljepota i noćnog života. Brojni klubovi i smještajni objekti za homoseksualce imaju ponudu za turiste različitih kupovnih moći. Posebno se preporuča veljača kada se održava dvotjedni Cape Town Pride.

Šangaj, Kina
Gay populacija Šangaja neprestano raste, a metropola je vrlo popularna među turistima koji odmor na plaži rado mijenjaju za uzbuđenja koja ima pruža veliki grad. Neboderi, shopping, restorani i gay klubovi pobrinut će se za nezaboravno putovanje.

>>Kina organizira prvo gay natjecanje ljepote

Istambul, Turska
Na mjestu susreta zapadne i istočne kulture turisti mogu uživati u odličnoj hrani, arhitekturi i izuzetno prijateljski raspoloženim domaćinima. Fantastičan noćni život Istambul čini jednom od najpopularnijih gay destinacija. 

Piše: Paul Baldwin / Metro World News
11.06.2011. 13:00:00
Novi komentar
nužno
nužno