« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 dana i 8 sati
SAVJETI

Najbolje bobičasto voće na svijetu

Bobčasto voće obično doživljavamo kao neku usputnu grickalicu, no to je zapravo puno, puno više od toga

To je prava stvar!!
To je prava stvar!! (Arhiva)
Više o

kupine

,

bobičasto voće

,

maline

Bobičasto voće nije samo izvrsnog okusa, već donosi i nevjerojatne dobrobiti za naše zdravlje. Bogato je vlaknima i čak može doprinijeti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i crijeva.

Osim toga, ovo bi ukusno voće također moglo igrati ulogu u poboljšanju kvalitete sna. Liječnik dr. Erik Natkin otkrio je dvije najbolje opcije.

Kupine - kad je riječ o potpori zdravlju srca i smanjenju razine stresa, kupine se ističu kao glavni kandidat. "Kupine su bogate bioflavonoidima i vitaminom C. Ova kombinacija hranjivih tvari ne samo da podupire zdravlje srca, poboljšavajući protok krvi i smanjujući upalu, već također pomaže u smanjenju stresa, što potiče bolji san", rekao je dr. Natkin za SheFinds. Osim toga, uključivanje kupina u prehranu povezano je s poboljšanjem zdravlja kardiovaskularnog sustava, što ih čini vrijednim dodatkom prehrani.

Maline - maline, s visokim sadržajem vlakana i tanina, nude bezbroj dobrobiti za zdravlje srca i san. Dr. Natkin ističe: "Visoka količina vlakana pomaže u smanjenju razine kolesterola, značajnog faktora rizika za srčane bolesti, dok tanini imaju antioksidativna svojstva koja podržavaju zdravlje srčanog mišića." Uz to, prirodni šećeri u malinama zdrav su izvor ugljikohidrata koji mogu pomoći u proizvodnji serotonina, što može poboljšati san ako se konzumiraju umjereno tijekom zadnjeg obroka u danu.

Sve u svemu, ima ih na placu, kupite i jedite ;)

10.05.2024. 13:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.05.2024. 17:10
    malinesu super
Novi komentar
nužno
nužno