« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Najavljen 13. zagrebački Cest is d Best

Međunarodni ulični festival usrećiti će Zagrepčane od 4. do 14. lipnja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivan Kuharić, CROPIX)
Više o

ulični festival

,

međunarodni ulični festival

,

Cest is d’ best

,

Zlatko Petrović

,

Zlatan Jaganjac

,

Diana Nola Živković

U Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu danas je na konferenciji za novinare službeno najavljen 13. Međunarodni ulični festival "Cest is d Best" na kojem će od 4. do 14. lipnja nastupiti izvođači iz više od 30 zemalja sa svih kontinenata.

Uz osnivače festivala "Cest is d Best" - Kraljeve ulice - i organizatore konferenciji je prisustvovala i "Grička vještica" koja je u petak, 13. ožujka u 13 sati na predstavljanju 13. festivala izvela ritual koji nije izvodila 13 stoljeća. Nakon što je svoju metlu bacila na tlo, a ona tom prilikom nije pukla, prognozirala je da će Festival biti uspješan. U suprotnom, da je metla pukla, organizatori bi trebali odustati od Festivala.

Direktor Festivala Zlatko Petrović podsjetio je da je festival u svom početku 1997. bio jednodnevni događaj koji je održavan na Cvjetnom placu, ali je zbog interesa javnosti i pozitivne energije vrlo brzo počeo rasti i širiti se na sve ulice i trgove u centru grada. Tako festival danas traje od sedam do deset dana, kazao je.

Petrović je rekao da je festival prerastao u sve važniji nacionalni i međunarodni događaj pa su "Kraljevi ulice" ove godine u njegovu organizaciju uključili stručnjake za odnose s javnošću i marketing kako bi što više poboljšali njegovu prezentaciju prema medijima i javnosti.

Direktorica agencije "Spektakl" Diana Nola Živković predstavila je novi vizualni identitet festivala. Istaknula je da logotip festivala u obliku srca punog boja koje simboliziraju veselje te sadrži i plavu boju koja je boja Zagreba.

Direktor agencije "Proglas" Zlatan Jaganjac najavio je da će od ove godine festival imati i svoj suvenir koji nalikuje licitarskom srcu, obojano je bojama festivala te na njemu piše Cest is d Best.

Napominjući da je obišao velik broj gradova u svijetu, savjetnik za marketing Torben Valsted opovrgao je mišljenja da je Zagreb dosadan grad. Ocijenio je da je festival "Cest is d Best" jedan od najljepših na svijetu. (hina/metro-portal)

13.03.2009. 16:40:41
Novi komentar
nužno
nužno