« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
NAJAVE

Najava koncertnih izvedbi drame "Bilo bi šteta da biljke krepaju"

Drama Bilo bi šteta da biljke krepaju govori o prekidu dugogodišnje ljubavne veze

Bilo bi šteta da biljke krepaju
Bilo bi šteta da biljke krepaju (Arhiva)
Više o

predstave

,

Bilo bi šteta da biljke krepaju

,

Ivor Martinić

Premijerna koncertna izvedba nove drame Ivora Martinića Bilo bi šteta da biljke krepaju održat će se 22.5 u 17 h u prostorijama bara Kak se šika.

Drama Bilo bi šteta da biljke krepaju govori o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kriza u prekidu nastaje kada se jedan od njih ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog.  Kroz prisjećanja, dolaske i odlaske sada bivši ljubavni par pokušava ispričati svoju zajedničku priču. To je drama o pokušajima da se izrazimo u jeziku i nastojanjima da kreiramo priču koja se može ispričati i koju možemo prihvatiti.

Kroz nekoliko tjedana rada na dramskom tekstu autor drame Ivor Martinić, te glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan rastvorili su dramski tekst, ispitali izvedbene potencijale te pripremili izvedbu koja se kreće između koncertnog čitanja i kazališne izvedbe. U ovoj fazi razvoja planirane su tri izvedbe, a sve u prostorijama bara Kak se šika.

Koncertne izvedbe organizirane su u produkciji umjetničke organizacije „Teatrum", a financirane sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Producenti izvedbe su Iris Tomić, Ida Klemenčić i Petar Cvirn.

22.05.2019. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno