« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
SKIN CARE

Nahranite kožu lica maskama iz kućne radinosti

Ovisno o tipu kože lica, sami možete izraditi hranjive maske koje će joj vratiti ljepotu, elastičnost i onaj prirodni sjaj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

ljepota

,

koža

,

maska za lice

Vaše lice je vaše bogatstvo. Ako se ne brinete za njega, neće se ni ono brinuti za vas. Koža vas štiti od štetnih čimbenika iz okoline u kojoj živite. Ekstremne vremenske prilike, prašina, zagađenost, sve to izravno utječe na kožu lica. Ali postoje 'sredstva' koja neutraliziraju te učinke. Kako biste sačuvali izgled i zdravlje kože, naročito lica, važno je obratiti pozornost na činjenicu da nisu važni smo vanjski čimbenici.

Važno je i ono što unosite u sebe. Prehrana je također jedna od elementarnih stvari kad je u pitanju očuvanje elastičnosti, svježine i ljepote kože. Samo kratko da ponovimo - voće, povrće, i orašasti plodovi moraju biti među namirnicama koje konzumirate. Također ne zaboravite na vodu. Ona čini vašu kožu vlažnom. Bilo bi idealno kad biste prije izlaska na lice nanijeli malo kozmetičkih sredstava za ovlaživanje lica i zatim kreme za sunčanje kako biste zaštitili vanjski epitel od štetnih UV zraka.

Ipak, najvažnije je da hranite kožu svime što joj je potrebno. Evo nekoliki maski za lice koje možete napraviti kod kuće, ovisno o vašem tipu kože, i kojima ćete svojoj 'vanjskoj zaštititi' olakšati obavljanje posla:

Masna koža: Maska od bjelanjka idealna je za masnu kožu s otvoreni porama. Ona djeluje na način da blokira ulaz prašini u te pore. Ili nanesite malo izmućkanog žumanjka, ostavite da stoji 20 minuta i isperite. Ta će maska zategnuti vašu kožu i osvježiti je te je učiniti zdravijom. Usto je dobra i za problematičnu kožu s aknama.

Ili pak možete pomiješati sljedeće sastojke: sok od limuna sa šalicom brašna i bjelanjka. Nanesite na lice i isperite tek kad se potpuno osuši. Limun i brašno dubinski čiste pore i djeluju poput pilinga.

Suha koža: Maska od zobene kaše sjajna je za kožu suhoga tipa. Zobeno kaša, žumanjak i med liječe kožu. Pomiješajte kašu, žumanjak i med u istom omjeru. Lagano nanesite masku na lice i ostavite je 15 minuta pa isperite mlakom vodom. Koža će se osjećati mekom i osvježenom.

Možete također pomiješati žlicu pšeničnih klica s dvije žlice maslinovog ulja. Tu smjesu držite na licu 15 do 20 minuta i na kraju isperite mlakom vodom.

Normalna koža: Za normalnu koša najbolja je banana. Pomiješajte pola izgnječene banane sa svježim vrhnjem. Neka maska stoji na licu 30 minuta i zatim ju isperite mlakom vodom. Ova je maska vrlo hranjiva, a istovremeno vlaži kožu.

Ako znate za još neke maske koje se s lakoćom mogu napraviti kod kuće podijelite ta saznjanja s nama dolje u komentarima.

16.04.2010. 12:51:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sonja Ukmar
    07.03.2013. 12:43
    recept zaista pomaže
Novi komentar
nužno
nužno