« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
USPJEH

Nagrada za hrvatski animirani film "Miramare"

Na festivalu Fantoche u Švicarskoj hrvatski animirani film "Miramare" proglašen je najboljim

Miramare
Više o

animirani filmovi

,

izgubljene stvari

,

4. rujna

Hrvatski animirani film "Miramare" Michaele Mueller, švicarske studentice na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nagrađen je na Festivalu animiranog filma "Fantoche" u Badenu, u kategori najboljega ovogodišnjeg švicarskog filma.

Nagrađenim filmom, koji je već imao uspjeha na najuglednijim međunarodnim i domaćim filmskim festivalima, Michaela Muller je diplomirala na studiju Animiranog filma i novih medija zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti (ALU).

Na festivalu Fantoche, koji se održao od 7. do 12. rujna, u programu "Terra Incognita: Kroatien", održala se i retrospektiva hrvatskog animiranog filma, izvijestio je animator i izbornik filmova za hrvatsku retrospektivu Daniel Šuljić.

U programima "Zlatno doba", "Visoki dometi" i "New Generation" prikazan je 21 hrvatski film koji će ponuditi povijesni presjek hrvatskih svjetskih uspješnica, od Zagrebačke škole animiranog filma do novih naraštaja.

"Fantoche" je jedan od najznačajnijih festivala animiranog filma u svijetu, a u Švicarskoj predstavlja najveći i najznačajniji kulturni događaj posvećen animacijama.(hina/metro-portal)

14.09.2010. 11:56:30
Novi komentar
nužno
nužno