« Sport
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ČETIRI SPORTA

Na ZOI u Vancouver putuje 19 hrvatskih sportaša

U Kanadu putuje najviše alpinaca, njih desetero, od kojih se najviše očekuje od Ivice Kostelića i Natka Zrnčića-Dima, te Ane Jelušić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (vancouver2010.com)
Više o

biatlon

,

ZOI Vancouver

,

alpsko skijanje

,

skijaško trčanje

,

bob

Hrvatsku će na XXI. Zimskim olimpijskim igrama, koje će se od 12. do 28. veljače održati u kanadskom Vancouveru, predstavljati 19 sportaša u četiri sporta - alpskom skijanju, skijaškom trčanju, bobu i biatlonu.

Na popisu hrvatske delegacije za Vancouver je prijavljeno 19 sportaša, s tim da nastupi alpinki Mateje Ferk i Danka Marinellia ovisi o konačnoj dobivenoj kvoti od FIS-a u relokacijskom procesu.

U Kanadu putuje najviše alpinaca, njih desetero, od kojih se najviše očekuje od Ivice Kostelića i Natka Zrnčića-Dima, te Ane Jelušić.

U biatlonu će Hrvatsku predstavljati osvajač brončanog odličja na SP-u Jakov Fak i Andrijana Stipaničić-Mrvelj, a u skijaškom trčanju Andrej Burić i Nina Broznić. Hrvatski bob-četverosjed će po treći puta nastupiti na Olimpijskim igrama, a uz vozača Ivana Šolu u sastavu je i bacač kladiva Andras Haklits, koji će nakon Igora Boraske postati drugi Hrvat koji je nastupao i na ljetnim i zimskim Igrama.

Osim 19 sportaša u hrvatskoj delegaciji za Vancouver bit će i 33 trenera, službenih osoba, liječnika i fizioterapeuta, te šest članova Misije HOO-a. (hina/metro-portal)

Alpsko skijanje:
Ivica Kostelić
Natko Zrnčić Dim
Dalibor Šamšal
Ivan Ratkić
Ana Jelušić
Nika Fleiss
Sofija Novoselić
Tea Palić
Matea Ferk
Danko Marinelli

Skijaško trčanje:
Andrej Burić
Nina Broznić

Biatlon:
Jakov Fak
Andrijana Stipaničić Mrvelj

Bob:
Ivan Šola
Igor Marić
Slaven Krajačić
Mate Mezulić
Andras Haklits

01.02.2010. 12:54:08
Novi komentar
nužno
nužno