« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JEDNAKE MOGUĆNOSTI

Na sveučilištima počeo projekt za studente s invaliditetom

U sklopu projekta EduQuality provodit će se različite aktivnosti u svrhu konkretne potpore studentima s invaliditetom

(Igor Sambolec/Cropix)
Više o

studenti

,

Sveučilište

,

studenti s invaliditetom

,

EduQuality

"EduQuality", projekt kojemu je cilj izjednačavanje mogućnosti studenata s invaliditetom u visokom obrazovanju na institucionalnoj i nacionalnoj razini, počeo je s radom i u Hrvatskoj, izvijestilo je danas Sveučilište u Zagrebu.

Projekt Education for Equal Opportunities at Croatian Universities, u okviru Tempus programa, ostvaruje Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu, za razdoblje od 2010. do 2013. godine.

Službeni početak projekta, kojemu je ukupni proračun 870 tisuća eura, obilježen je dvodnevnim sastankom projektnog konzorcija krajem prošlog tjedna u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu projekta trebao bi se izraditi prijedlog nacionalnog dokumenta kojim bi se jasno odredili standardi i smjernice za razvoj pristupačnosti visokog obrazovanja studentima s invaliditetom.

Na hrvatskim sveučilištima uključenima u projekt provodit će se različite aktivnosti u svrhu organizacije konkretnih oblika potpore studentima s invaliditetom, od pokretanja sveučilišnog kolegija "Vršnjačka podrška studentima invaliditetom" i edukacije za akademsko i administrativno sveučilišno osoblje o specifičnim potrebama studenata s invaliditetom do razvoja internetske stranice sa stručnim i edukativnim materijalima.

Koordinatorica projekta je Lelia Kiš-Glavaš, predsjednica Povjerenstva za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu, a partneri na projektu su sveučilišta iz Osijeka, Splita, Dubrovnika i Rijeke, Hrvatski studentski zbor, Institut za razvoj obrazovanja te sveučilišta iz Škotske, Češke, Danske i Švedske. (hina/metro-portal)

17.02.2010. 12:21:06
Novi komentar
nužno
nužno