« Svijet
objavljeno prije 15 godina
UKLETI A310

Na srušenom Airbusu Yemenia Aira otkrivene manjkavosti

Jemenski Airbus koji se danas srušio u Indijski ocean, 2007. je zbog otkrića nedostataka u Francuskoj stavljen pod stroži režim kontrole

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

pad aviona

,

Jemen

,

zrakoplovna nesreća

,

Yemenia Air

,

Airbus A310

Francuski ministar prometa Dominique Bussereau izjavio je kako su na zrakoplovu Airbus A310 prijevoznika Yemenia Aira, koji se srušio u utorak u Indijski ocean dok se približavao Komorskom otočju, otkriveni nedostatci tijekom provjera obavljenih u Francuskoj 2007. godine, javio je Reuters. Ministar je potvrdio i kako je tvrtka zbog toga bila pod strogim nadzorom francuskih vlasti.

"Taj Airbus A310 pregledale su francuske prometne vlasti 2007. i otkriveno je više manjkavosti, a zrakoplov se otada nije vratio u Francusku. Zrakoplovna tvrtka nije bila na crnoj listi, ali je podvrgnuta strožem nadzoru u Francuskoj", rekao je ministar Busserau.

Zrakoplov Airbus A310 zračnoga prijevoznika Yemenia Air s 153 putnika i članova posade, srušio se u utorak rano ujutro u Indijski ocean dok se približavao Komorskom otočju. Airbus je bio na letu iz Yemenskog glavnog grada, a olupina je pronađena 15 do 20 kilometara od obale.

Spasioci su iz mora izvukli jedno čudom preživjelo dijete, te jedno tijelo, a još nekoliko ih je tijekom potrage koja je u tijeku primjećeno iz aviona.

30.06.2009. 15:01:49
Novi komentar
nužno
nužno