« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ŠTO PITI?

Na Silvestrovo pijte šampanjac, ima najmanje kalorija

Ako u najluđoj noći u godini (i inače) ne želite u sebe unijeti previše kalorija putem alkohola, najbolji je šampanjac

Na Silvestrovo pijte šampanjac, ima najmanje kalorija
Na Silvestrovo pijte šampanjac, ima najmanje kalorija (freedigitalphotos.net)
Više o

alkohol

,

šampanjac

,

Nova godina

,

silvestrovo

Ako se spremate na doček Nove godine, sigurno razmišljate što ćete u najluđoj noći u godini popiti. Ako ste, pak, među onima koji paze na svoju liniju, vjerojatno biste željeli popiti piće (ili više njih) koji vam neće dati koji suvišni kilogram viška. Naime, iako mnogi misle da je za liniju važno samo ono što jedemo, to nije istina - upravo alkohol pomaže u skladištenju masnoća u tijelu, a i povećava nam apetit.

Stručnjaci zato savjetuju da je najbolje piti šampanjac, a kad je bolja prilika za njega nego na Silvestrovo! Upravo šampanjac ima najmanje kalorija, a na suprotnoj strani su žestoka pića. Šampanjac je bolji čak i od piva koje zbog velike količine šećera pomaže u skladištenju masti, posebno na području oko trbuha, a najveća kalorijska bomba su rakije i likeri.

>> Zašto je šampanjac tako poseban?

Alkohol je posebno opasan u najluđoj noći u godini kad si mnogi daju oduška i često popiju više nego inače. Zato imajte na umu da je važno biti umjeren, jer ni nakon dočeka Nove godine mamurluk nije ništa slabiji nego ostalih dana u godini, a uz to biste mogli u sebe ubaciti i previše neželjenih kalorija.

31.12.2010. 07:00:00
Novi komentar
nužno
nužno