« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
COOL!

Na Olimpijskim igrama će se plaćati rukavicama i značkama

Visa uvodi novi oblik nosivih uređaja za plaćanje za posjetitelje Zimskih olimpijskih igara Pyonchang 2018

Cool rukavica za plaćanje
Cool rukavica za plaćanje (Arhiva)
Više o

VISA

,

Pyongchang

,

OI 2018

Visa, ekskluzivni partner za tehnologiju plaćanja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama predstavila je danas tri komercijalna oblika nosivih uređaja za plaćanje. U duhu Zimskih olimpijskih igara, Visa je razvila rukavice, komemoracijske značke i naljepnice Olimpijskih igara s NFC tehnologijom, kojima će posjetitelji i sportaši jednostavno i sigurno moći vršiti svoja plaćanja. Plaćanje će biti izvršeno jednostavnim prislanjanjem rukavice ili naljepnice na beskontaktni terminal.

"Radujemo se što ćemo potpuno transformirati iskustvo plaćanja za svakog tko posjeti nadolazeće Zimske olimpijske igre u Pyongchangu.", rekao je Iain Jamieson, Visa country manager za Koreju. "U Visi neumorno radimo na opremanju svih mjesta na kojima se odžavaju Igre najnovijim mogućnostima plaćanja kako bismo osigurali najbolje moguće iskustvo za sve one koji će se tamo naći."

U suradnji s Lotte Cardom, financijskim uredom južnokorejskog giganta maloprodaje - Lotte trgovine, Visa je proizvela nove prepaid uređaje za nosivio plaćanje, koji će u Koreji biti dostupni za prodaju od 9. studenog. O proizvodima:

  • Komemorativna olimpijska značka: Inspirirana dugogodišnjom tradicijom prikupljanja komemorativnih znački Olimpijskih igara, Visa stavlja na tržište četiri jedinstvene značke ukrašene dizajnom Pyongchang Zimskih igara 2018., koje će osim kao suvenir posjetitelji i sportaši moći koristiti i kao oblik plaćanja na licu mjesta. Cijena pojedinačne značke iznosi 5.000 Korejskih wona (KRW), uz dodatni željeni prepaid iznos od 30.000 KRW ili 50.000 KRW.

  • Rukavice s mogućnošću plaćanja: Za vrijeme Zimskih igara, prosječna temperatura u Pyongchangu iznosit će -4.8°C, tako da su rukavice obavezni dodatak! Rukavicama s mogućnošću plaćanja posjetitelji bez smrzavanja mogu sigurno plaćati svoje troškove. Rukavice sadrže čip s dvostrukim sučeljem na koji je smještena beskontaktna antena pomoću koje je moguće plaćati na službenim olimpijskim prodajnim mjestima i odgovarajućim čitačima diljem svijetu. Rukavice će biti dostupne uz prepaid iznos od 30.000 KRW ili 50.000 KRW.

  • Naljepnica: Zahvaljujući tankom i fleksibilnom, ljepljivom dizajnu te ugrađenom NFC čipu s dvostrukim sučeljem i antenom, naljepnice se mogu pričvrstiti na gotovo svaku površinu i koristiti za brza, jednostavna plaćanja. Naljepnice su dostupne u iznosima od 30.000 KRW, 50.000 KRW, 100.000 KRW i 200.000KRW. Kolekcija sadrži osam upečatljivih dizajna, od korejske zastave pa do Sooharanga - službene maskote Pyongchanga 2018.

 

"Za mene, kao natjecatelja na Zimskim olimpijskim igrama, važno je surađivati s brendom poput Vise koji ne samo da podupire raznoliku grupu sportaša, već i omogućuje poboljšano iskustvo za navijače" rekla je Mikaela Shiffrin, zlatna olimpijka SAD-a i članica Tima Visa. „Olimpijske značke su uvijek najpoželjniji suvenir, a ove koje je osmislila Visa stvarno podižu letvicu."

Od 9. studenog, naljepnice, rukacice i značke mogu se kupiti u Lotte Card korisničkim centrima u Koreji i putem Lotte Card web stranice. Za vrijeme trajanja Igara, sva tri nosiva uređaja moći će se kupiti Olimpijskim Supertrgovinama kao i u prigodno smještenim Visa prodajnim automatima.

"Budući da sam odrasla u Južnoj Koreji, vrlo sam ponosna što se u mojoj zemlji održavaju Zimske igre 2018. i što će ovo biti prilika u kojoj će ostatak svijeta upoznati Visa inovacije u plaćanju," rekla je Seung-Hi Park, južnokorejska olimpijka u brzom skijanju i sportašica Tima Visa. "Ove rukavice s mogućnošću plaćanja omogućuju jednostavno plaćanje čak i kad je hladno!"

Uz nove oblike uređaja za nosivo plaćanje, Visa održava i upravlja cijelom infrastrukturom i mrežom platnog sustava na svim lokacijama Olimpijskih igara što obuhvaća više od 1.000 beskonaktnih punktova koji prihvaćaju mobilna i nosiva plaćanja.

Kako platna industrija odmiče od plastičnog prema digitalnom poslovanje, nova tehnološka rješenja Vise i njenih partnera korisniciama donose jednostavno i sigurno iskustvo kupnje. Za više informacija o Visi i olimpijskim sponzorstvu, posjetite https://usa.visa.com/about-visa/sponsorships-promotions/olympics-partnership.html

08.11.2017. 16:03:00
Novi komentar
nužno
nužno