« Film
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Na MFF-u "Čarlston na Ognjenku" i izložba Filip Tradea

Specijalna projekcija za otvorenje jubilarnog MFF-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MFF Press Foto)
Više o

Luc Besson

,

Motovun film festival

,

MFF

,

Čarlston za Ognjenku

,

Uroš Stojanović

,

Katarina Radivojević

,

Sonja Kolačarić

,

Nada Šargin

,

Olivera Katarina

,

Filip Trade

,

Motovun u Zagrebu

Na otvorenju jubilarnog 10. Motovun Film Festivalu (MFF), koji će se održati od 28. srpnja do 1. kolovoza, najavljena je specijalna projekcija srpskog spektakla "Čarlston za Ognjenku", debitanta Uroša Stojanovića, koja će biti ujedno i prvo međunarodno prikazivanje filma.

Film "Čarlston za Ognjenku", koji će se prikazati izvan konkurencije, bajka je na tragu Harryja Pottera i Gospodara Prstenova s 35 minuta čudesnih specijalnih efekata, priopćeno je danas iz MFF-a. Priča je to o Srbiji 19. stoljeća u kojoj muškarci, čim narastu veći od puške odlaze na front, a žene ostaju same.

Proizvodnja filma koštala je pet milijuna eura i to je ujedno jedan od najskupljih filmova snimljenih u zemljama bivše Jugoslavije. Film je sniman 200 dana, postprodukcija je trajala tri godine, a u njemu glume Katarina Radivojević, Sonja Kolačarić, Nada Šargin i Olivera Katarina. Iza svjetske distribucije filma stoji veliki Luc Besson, a projekciji u motovunskom kinu Trg bit će nazočni brojni članovi glumačke i autorske ekipe.

Na festivalu će biti otvorena i izložba suvremene hrvatske likovne umjetnosti, odnosno, izložba privatne zbirke Filip Trade. Na izložbi pod nazivom "U drugom filmu", naći će se djela Lovre Artukovića, Ivana Fijolića, Ivane Franke, Tine Gverović, Vlatke Horvat, Nine Ivančić, Duje Jurića, Zlatka Kopljar, Kristiana Kožula, Ines Krasić, Kristine Lenard, Siniše Majkusa, Davida Maljkovića, Ines Matijević i drugih.

Motovun Film Festival pripremio je dosad najambiciozniji program na kojemu će prikazati više od stotinu filmova od čega 28 u glavnom programu. Zagrebačka publika će od 30. srpnja do 5. kolovoza moći pratiti već uobičajeni "Motovun u Zagrebu", s dosad najvećim brojem projekcija. U proteklih devet godina na MFF-u prikazano je više od 650 filmova, a posjetilo ga je oko 250 tisuća ljudi.  (HINA)

22.07.2008. 22:24:13
Novi komentar
nužno
nužno