« Film
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
FESTIVAL KRATKOG FILMA

Na festivalu "Alter-native" u Rumunjskoj i jedan hrvatski film

Priča filma "Recikliranje" Branka Ištvančića prati romsku obitelj s ruba velegrada koja rano ujutro odlazi na gradski deponij sakupljati odjeću

Fotografija vijesti
Više o

Branko Ištvančić

,

kratki film

U selekciji glavnog natjecateljskog programa 19. Međunarodnog festivala kratkog filma "Alter-native", koji će se održati od 2. do 6. studenog u rumunjskom gradu Targu Mures, naći će se i kratki igrani film Branka Ištvančića, Recikliranje, javlja Hina.

Priča prati romsku obitelj s ruba velegrada koja rano ujutro odlazi na gradski deponij sakupljati odjeću. Tamo pronalaze gotovo nove košulju, odijelo i kravatu u koje odjenu najstarijeg sina te svi zajedno odlaze do najsuvremenijeg pogona za recikliranje gdje je sinu prvi radni dan.

Kroz priču o Romima film prikazuje ciklus promjena koje zahvaćaju suvremeno društvo i jednu europsku metropolu, ističe se u priopćenju. Ištvančićev film snimljen je na jeziku romske nacionalne manjine u Hrvatskoj, u čemu je ekipi filma značajnu pomoć pružio Kasum Cana, dodaje se.

U filmu glume Slaven Knezović, Ana Maras, Asim Ugljen, Erol Neziri, Vinko Kraljević, Atif Abazov, Ismet Shabani, Semir Hasić Sammy i Romi naturščici. Premijerno je prikazan 2009. u omnibusu "Zagrebačke priče", a dosad je sudjelovao, među ostalim, na filmskim festivalima u Maroku, Banja Luci, mađarskom gradu Szombathely, Montpellieru, Novom Sadu.

Natjecateljski program rumunjskog festivala "Alter-native", kojemu je ovogodišnja zemlja partner Bugarska, obuhvaća 56 kratkih filmova iz 23 zemlje.

02.11.2011. 16:59:00
Novi komentar
nužno
nužno