« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZIMA

Na Biokovu -10, vodostaji Like, Kupe i Save u porastu

Izvanredne mjere su uvedene na rijeci Savi za područje Zagrebačke županije, zima zahvatila Makarsku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

zima

,

Biokovo

,

vodostaj

,

Sava

Nakon nekoliko proteklih dana s neobično toplim vremenom za ovo doba godine, najavljeno zahladnjenje zahvatilo je protekle noći i Makarsko primorje, a posebice je zamjetno na Biokovu.

Naime, na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se jutros spustila na minus 10 Celzijevih stupnjeva, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču Hrvatske radiotelevizije na Biokovu. To je ujedno bila i najniža temperatura zabilježena jutros u našoj zemlji.

Rastu vodostaji

Zbog daljnjeg porasta vodostaja rijeke Like od poplave je i dalje ugroženo šire područje Kosinja, pa su na tom području, kao i duž sliva rijeke Kupe u Karlovačkoj županiji, na snazi izvanredne mjere obrane od poplava, objavila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DSUZ).

U Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava za rijeku Savu kod Jasenovca i retenciju Lonjsko polje, vodomjer Šašna Greda.

Izvanredne mjere su uvedene i na rijeci Savi za područje Zagrebačke županije, odnosno za slivno područje Grada Zagreba.

Stanje u dolini Neretve se normalizira jer se bilježi pad vodostaja rijeke.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije objavio je da je voda za piće u vodoopskrbnom sustavu Neretva-Ploče-Korčula-Lastovo i Metković zdravstveno ispravna. Voda za piće iz vodoopskrbnog sustava Ploče još je zamućena.(hina/metro-portal)

10.12.2010. 12:00:00
Novi komentar
nužno
nužno