« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
MUZA

Muzička akademija u čast Dore Pejačević

5. ožujka navršit će se točno stotinu godina od smrti skladateljice Dore Pejačević, jedne od najistaknutijih figura hrvatske i europske glazbe 20. stoljeća

U čast velike skladateljice
U čast velike skladateljice (Arhiva)
Više o

Muzička akademija

,

MUZA

,

Dora Pejačević

U četvrtak 2. ožujka u 13 sati u dvorani Stančić održat će se koncert Komornim stazama Dore Pejačević, a na programu će se naći njene izabrane komorne skladbe. Ovaj koncert dio je Festivala Dore Pejačević u organizaciji Zagrebačke filharmonije, a ulaz je slobodan!

U petak 3. ožujka u 18 sati u dvorani Stančić u goste nam dolaze studenti Glazbene akademije Franz Liszt iz Budimpešte koji će uz naše studente izvesti Dorine skladbe i skladbe drugih istaknutih skladatelja 19. i 20. stoljeća. Koncert naslovljen Dori u čast odražava se u suradnji s Institutom Liszt - Mađarskim kulturnim centrom Zagreb, a ulaz je slobodan!

Niz završavamo na Dan žena - u srijedu 8. ožujka u 19 sati u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa čeka nas koncert Kontesa Dora. Istaknuta klaviristica Ida Gamulin obilježit će ovu veliku obljetnicu sa svojim studentima izvedbom Dorinih najljepših glasovirskih minijatura.
Od 57 registriranih opusa Dore Pejačević čak 24 su skladana za glasovir, instrument kojemu je povjerila sve svoje tajne, sjetne i mračne, poput života koji je prerano tragično završio (Ida Gamulin). Veseli nas najaviti kako će gošća na koncertu biti glumica Alma Prica koja će pročitati ulomak iz Dorinog oproštajnog pisma suprugu. Cijena ulaznice iznosi 3 eura u pretprodaji, a 5 eura na dan koncerta.

Više informacija o koncertima, izvođačima, programima i ulaznicama nalazi se na poveznici: www.linktr.ee/mazagreb 

02.03.2023. 12:00:00
Novi komentar
nužno
nužno