« Žene
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
STVARNO?!

Muškarci su od piva pametniji?!

Konzumacija alkohola uništava stanice u mozgu, ali zbog teorije o prirodnoj selekciji, alkohol napada najsporije i najslabije stanice, čime zapravo pomaže da mozak ostane brži i efektivniji

Evo zašto dragoga morate pustiti na pivo s dečkima
Evo zašto dragoga morate pustiti na pivo s dečkima (Shutterstock)
Više o

pivo

,

muškarci

,

inteligencija

Muškarci i pivo - spoj koji je većini njih prirodan i najbolji mogući, no zato je ženama to spoj iz noćne more... ali ne mora biti.

Naime, ljudski je mozak nakupina živčanih stanica koja kao cjelina funkcionira onoliko brzo koliko najsporija stanica može funkcionirati.

Konzumacija alkohola uništava stanice u mozgu, ali zbog teorije o prirodnoj selekciji, alkohol napada najsporije i najslabije stanice, čime zapravo pomaže da mozak ostane brži i učinkovitiji.

I dok će se mnogi koji pročitaju ovu priču zasigurno nasmijati, malo će tko povjerovati kako iza nje stoji ikakva prava znanost. Vjerovali ili ne, tomu možda i nije baš tako.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Illinois u Chicagu proveli su istraživanje koje je pokazalo kako muškarci koji popiju nekoliko piva postižu bolje rezultate u rješavanju mozgalica od onih koji su potpuno trijezni.

Znanstvenici su ispitanicima dali zadatak da nizu od tri riječi dodaju četvrtu riječ koja se uklapa u obrazac. Primjerice, riječi sir mogu se pridružiti riječi poput švicarski, svježi ili pljesnivi.

Polovica ispitanika popila je jednu litru piva, dok druga polovica nije konzumirala ništa. Pokazalo se kako su muškarci koji su pili pivo ostvarili 40 posto bolje rezultate od onih koji nisu pili ništa. Osim toga, muškarci pod utjecajem alkohola rješavali su zadatak prosječno 2,5 sekunde brže.

„Inovacije nastaju kada ljudi nisu toliko fokusirani, stoga je za buđenje kreativne svijesti ponekad dobro popiti čašu vina ili piva", zaključili su znanstvenici.

12.11.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno