« Život
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MA DA?!

Muškarci i žene najčešće ne znaju zašto su nevjerni

Vjerovali ili ne, najčešći razlog za prevaru kod muškaraca je - ne znam?!, a nakon toga dolazi jednostavna želja za seksom

Nemam pojma što radim?! :)
Nemam pojma što radim?! :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

prevara

,

nevjera

,

muškarci

,

razlozi

Nevjera je postala vrlo jednostavna od pojave interneta i brojnih stranica posvećenih traženju partnera za usputni seks, no kako se to trivijaliziralo, tako su i razlozi prevare postajali sve banalniji. 

Ne čude stoga odgovori ispitanika u anketi jedne takve stranice - čak 55 posto muškaraca izjavilo je da zapravo ne znaju zašto su bili nevjerni, a jednak je odgovor dala i zabrinjavajuća trećina žena.

>> Zašto su ljudi nevjerni >>

Kad pogledamo odgovore koji navode neki stvarni razlog, rezultati su vrlo slični ostalim istraživanjima na istu temu: želja za više seksa je bio razlog za 28 posto muškaraca, nakon toga je dosada u vezi za njih 25 posto, a zaljubljenost u nekog drugog odgovorilo je tek 12 posto.

>> Najčešći razlozi muške nevjere >>

Žene, s druge strane, varaju prvenstveno zbog dosade u vezi, njih 35 posto, zaljubljenih u drugu osobu bilo je 27 posto, a jednostavna želja za seksom razlog je bio za 16 posto žena.

>> Najčešći razlozi ženske nevjere >>

Najrjeđi razlog za oba spola bio je isti - osveta zbog toga što su saznali da je partner bio nevjeran, a tako je postupilo 11 posto žena i 7 posto muškaraca.

04.11.2014. 21:45:00
Novi komentar
nužno
nužno