« Žene
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
OPA!

Muškarci djeluju privlačnije kada ih žele druge žene

Žene će svojeg muškarca smatrati privlačnijim kada shvate da ga i druge žene smatraju privlačnim

Eh, kad je zauzet...
Eh, kad je zauzet... (Pixabay)
Više o

muškarci

,

privlačnost

,

zauzeti muškarci

U časopisu Scientific Reports objavljeno je istraživanje provedeno na tri sveučilišta, a ono je ispitivalo zašto se muška privlačnost poveća kada žene osjete tuđe zanimanje za njihovog partnera.

Dokazano je da je to povezano s percepcijom muškarca kao ljubaznijeg i vjernijeg partnera i boljeg oca.

Studija je testirala istinitost teorije da se osobu smatra poželjnijim romantičnim partnerom zato što je u vezi, na način da je 49 žena predstavila 3 slike: muških lica, ruku i umjetničkog djela.

Sudionice su trebale odrediti koja slika ih najviše privlači, a nakon toga predstavljene su im ocjene koje je dao ostatak grupe. Kada su nakon toga ponovno dobile priliku ocijeniti slike, žene su promijenile mišljenje pod utjecajem grupne ocjene.

U 13% slučajeva žene su promijenile mišljenje o tome koje im se muško lice najviše sviđa nakon što su čule mišljenje drugih žena, zbog čega je zaključeno da žene kopiraju želje drugih žena iz jednostavnog razloga što ljudi imaju tendenciju pasti pod utjecaj tuđeg razmišljanja.

Ovo istraživanje podupire jedno ranije, provedeno na Sveučilištu u Oklahomi, u kojem je dokazano da 90% žena koje nisu u vezi zainteresirano za zauzetog muškarca, a njih samo 59% željelo je tog istog muškarca kada je i on bio slobodan.

Piše: Andrea Holi
31.01.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno